x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa UEFA - Steaua, in primavara europeana

Cupa UEFA - Steaua, in primavara europeana

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    01 Dec 2005   •   00:00
Cupa UEFA  - Steaua, in primavara europeana

Steaua s-a calificat aseara in primavara europeana pentru al doilea an consecutiv. La capatul unui meci in care au facut spectacol, "militarii" au invins cu 3-0 formatia suedeza Halmstad.

STEAUA - HALMSTAD 3-0 / Victorie categorica pentru ""militari""

La capatul unui meci in care s-au distrat cu suedezii de la Halmstad, elevii lui Oleg Protasov si-au asigurat prezenta in primavara europeana. Programat in ultima runda a grupei, meciul cu Hertha Berlin este acum doar o formalitate.

Pentru al doilea an consecutiv, Steaua va fi prezenta in primavara europeana. Acumuland 7 puncte dupa victoria de aseara, in fata suedezilor de la Halmstad, "militarii" ocupa in continuare prima pozitie a clasamentului inaintea ultimei runde, cand elevii lui Oleg Protasov se vor deplasa la Berlin, pentru a intalni Hertha, care ieri a scos o remiza alba pe terenul Sampdoriei.

SPECTACOL. Cu acelasi apetit ofensiv din ultima perioada, Steaua a deschis scorul dupa numai opt minute prin "capitanul" Mirel Radoi, cel care avea sa fie si de aceasta data cel mai bun om al formatiei din Ghencea. Fara istoric, meciul a curs mereu catre poarta lui Sahlman, goalkeeper-ul nordicilor fiind nevoit sa se recunoasca invins de inca doua ori, dupa reusitele lui Goian si Iacob. "Dupa cum a aratat jocul, scorul este logic. Din pacate pentru noi, am avut ghinion la primul gol primit. Pana atunci, Steaua nu-si crease mari ocazii. Oricum, cu un asemenea public si o asemenea atmosfera, Steaua poate ajunge foarte departe. Totusi, trebuie sa fie atenta, pentru ca in Cupa UEFA au ramas multe echipe valoroase", a declarat la conferinta antrenorul oaspetilor, Janne Andersson.

IMPRESIONAT
"Nu m-am hotarat inca daca voi pleca de la Steaua sau nu. Victoria din aceasta seara mi-a adus foarte multa bucurie si nu stiu acum ce va fi mai departe. In orice caz, trebuie sa spun ca imi place foarte mult sa lucrez cu aceasta echipa" - Oleg Protasov, antrenor Steaua

BASESCU, PREZENT
In tribunele Stadionului "Ghencea" s-a aflat aseara si presedintele Romaniei, Traian Basescu. Acesta a urmarit meciul stand alaturi de finantatorul Stelei, Gigi Becali, gustand din plin spectacolul oferit pe gazon de "ros-albastri". In ceea cel priveste pe Becali, singurul regret al acestuia a fost legat doar de faptul ca nu i s-a adeverit pronosticul facut inainte de meci, cand a afirmat ca echipa din Ghencea va castiga cu 5-0. "A fost doar 3-0, dar este foarte bine si asa. Dincolo de rezultat, echipa a facut spectacol, ceea ce pe mine ma intereseaza la fel de mult, deoarece nu-mi place sa stau in tribuna cu emotii. De data asta n-am avut nici un fel de dubii, stiam ca ii vom zdrobi pe suedezi. Nu stiu acum daca Protasov va continua sau nu la Steaua. Conteaza ceea ce-si doreste si el. Dragoste cu sila nu se poate", a afirmat, la finalul meciului, Gigi Becali.

×
Subiecte în articol: sport steaua