x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa UEFA - Ultimul meci pentru Oleg Protasov

Cupa UEFA - Ultimul meci pentru Oleg Protasov

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    15 Dec 2005   •   00:00
Cupa UEFA - Ultimul meci pentru Oleg Protasov

Steaua va juca in aceasta seara, de la ora 21:45, la Berlin, contra lui Hertha, intr-un meci pe care "ros-albastrii" il vor aborda din postura unei echipe deja calificate.

Corespondenta din Berlin
In aceasta seara, de la ora 21:45, in direct pe TVR 1, ros-albastrii vor juca ultimul meci din grupa C, la Berlin, cu Hertha. De asemenea, aceasta este ultima partida a lui Oleg Protasov la Steaua, ucraineanul urmand sa preia din primavara pe Dnepr.

De altfel, tehnicianul a declarat ca doreste sa se desparta cu o victorie de gruparea din Ghencea, din acest motiv urmand sa foloseasca la Berlin cea mai buna formula. Steaua abordeaza ultima intalnire din grupa de pe prima pozitie a clasamentului, pe care ar putea s-o pastreze daca obtine cel putin un rezultat de egalitate.

CALCULE. Totusi managerul general Mihai Stoica spune ca ar prefera locul secund in grupa, tinand cont de adversarii pe care Steaua i-ar putea intalni in 16-imile Cupei UEFA in acest caz. "Nici nu stim daca este bine sa ne calificam de pe locul intai sau de pe doi, dar, gandindu-ma ca putem intalni echipe precum Artmedia Bratislava, FC Thun sau Rosenborg, parca mi-as dori asta. Cu toate acestea, un rezultat pozitiv ar creste cota fotbalului romanesc", a spus Stoica. Oficialul a fost contrazis de capitanul Mirel Radoi, care a declarat ca doreste primul loc in grupa. "Mergem sa castigam, sa ne facem jocul nostru, indiferent de locul pe care il vom ocupa la final. Daca ne gandim ca am putea intalni echipe mai slab cotate care vin din Liga Campionilor, vom pierde", a spus Radoi.

VACANTA. Ajuns in ultimul moment la aeroport, finantatorul Gigi Becali a spus ca deplasarea de la Berlin o considera ca pe o vacanta, dar doar pentru ceilalti membri ai delegatiei, nu si pentru fotbalisti. "Deja mergem ca intr-o excursie daca am luat si familiile. Noi am intrat in vacanta mai devreme, dar jucatorii nu, pentru ca trebuie sa castige grupa", a afirmat Becali, adaugand si ce ii mai trebuie Stelei pentru a castiga Cupa UEFA: "Putin noroc si ajutor de la Dumnezeu".

INTARZIERE. Stelistii au plecat spre Germania in jurul orei 11:10, cu un charter al companiei Lufthansa. Jucatorii au fost insotiti de sotii sau prietene, cu exceptia lui Nesu si Paraschiv, care au venit cu parintii. Din delegatie au mai facut parte presedintii cluburilor Jiul si Pandurii, Alin Simota si Marin Condescu, Alexandru Boc, vicepresedinte al LPF, fostul pugilist Leonard Doroftei si Viorel Hrebengiuc. Avionul a decolat cu aproximativ zece minute intarziere, deoarece finantatorul Gigi Becali, insotit de sotie si de cele trei fiice, a ajuns la aeroport dupa ora stabilita initial pentru plecare.

PRIORITATI
"Chiar daca am venit cu echipa, pentru mine este mai important campionatul decat UEFA. Poate doar daca ar fi sanse sa castigam Cupa ar trece pe primul loc. Dar pentru mine conteaza in primul rand sa castigam titlul, pentru ca nu am renuntat la visul meu de a vedea Steaua in Liga Campionilor. In afara de Cristocea, suntem in discutii avansate cu inca doi-trei jucatori importanti, pe care nu ii pot spune acum"
Gigi Becali, finantator Steaua

MIREL RADOI, URMARIT DE RUMMENIGGE
Stelistii au ajuns la Berlin dupa un zbor de aproape doua ore, gasind in capitala Germaniei o vreme innorata, dar fara ploaie. Fotbalistii s-au cazat la Hotelul Esplanade, iar aseara, de la ora 18:00, au sustinut antrenamentul oficial pe Olympiastadion, arena care va gazdui finala Cupei Mondiale de anul viitor. La meciul de azi si-a anuntat prezenta si Karl Heinz Rummenigge, director general la Bayern München, care va veni special pentru a-l monitoriza pe Mirel Radoi (foto). Se pare ca pretul cerut pentru Radoi este de 10 milioane de euro.

GRUPA F
  • 1. Steaua 3 2 1 0 7-0 7p
  • 2. Sampdoria 3 1 2 0 3-1 5p
  • 3. Hertha 3 1 2 0 1-0 5p
  • 4. Lens 3 1 1 1 5-4 4p
  • 5. Halmstad 4 0 0 4 1-12 0p

    Azi, ultima etapa (ora 21:45): Hertha - Steaua, Lens - Sampdoria, Halmstad sta.
  • ADIO! Oleg Protasov se va afla in aceasta seara la finalul aventurii sale pe banca "ros-albastrilor", ucraineanul urmand sa plece la Dnepr
    ×
    Subiecte în articol: sport steaua