x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dejun - Au mancat curcan romanesc

Dejun - Au mancat curcan romanesc

12 Aug 2004   •   00:00

Dinamo a organizat ieri un dineu in cinstea oaspetilor de la Manchester United, la Restaurantul Casa Vernescu, din centrul Capitalei.

CATALIN FAINISI, MIHAI IGIROSANU

Masa festiva a fost onorata, pe langa oficialii englezi, de ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Quinton Quayle. Acesta nu s-a intalnit, spre nefericirea sa, cu Alex Ferguson, care nu a putut veni alaturi de dinamovisti, fiind reprezentat de fratele sau, Martin. Cu toate acestea, Quayle s-a vazut cu scotianul marti seara, la sfarsitul conferintei de presa organizate exclusiv pentru ziaristii englezi.

MENIU. Britanicii au fost serviti cu specialitati culinare romanesti, apreciind in mod deosebit carnea de curcan. Pe langa mancare, cei prezenti la dineu, in afara de reprezentantii lui Manchester, s-au delectat cu vinurile rosii care au facut celebru restaurantul bucurestean. Martin Ferguson si secretarul clubului, Ken Ramsden, au refuzat insa vinul romanesc preferand ice tea. "Am purtat niste discutii interesante cu privire la cultura fotbalistica din cele doua tari. Oricum, ei sunt mult inaintea noastra si sa nu uitam ca sunt inventatorii fotbalului", a declarat Cornel Dinu, unul dintre amfitrioni. Alaturi de oficialii celor doua cluburi au venit si observatorii partidei, care s-au intretinut cu ambasadorul britanic in Romania.

PERSONALITATI. Ceremonia a fost un prilej bun pentru conducatorii lui Dinamo de a se revedea cu personalitati ale sportului si politicii romanesti. Presedintele FRF, Mircea Sandu, s-a intalnit la dineu cu reprezentantii echipelor, acestuia alaturandu-i-se fostul ministru al Turismului, Dan Matei Agathon, membru in CA al lui Dinamo.

BOMBA

Fotbalistii de la Manchester United nu au avut parte de momente tocmai placute in cele doua zile petrecute in Romania. Dupa ce s-au speriat marti seara de furtuna abatuta asupra Bucurestiului si si-au intrerupt antrenamentul de frica fulgerelor, elevii lui Alex Ferguson au trecut prin clipe grele si ieri-dimineata. Hotelul Hilton, unde a fost cazata delegatia clubului englez, a fost evacuat in urma unei amenintari cu bomba. Politistii si pirotehnistii au scotocit fiecare camera in parte cu ajutorul cainilor si al detectoarelor de metal fara a gasi insa nimic. Stirea a fost confirmata de Biroul de Presa al Politiei Capitalei si preluata de presa internationala. (Delia Gomoescu)
×
Subiecte în articol: sport