x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport DERBY - Meciul marilor suferinţe

DERBY - Meciul marilor suferinţe

de Daniel Stan    |    28 Oct 2008   •   00:00
DERBY - Meciul marilor suferinţe

Sâmbătă, de la ora 21:00, în direct la Antena 1, în Ştefan cel Mare se va derula un nou derby Dinamo – Steaua, care vine însă într-o perioadă în care cele două mari rivale au probleme interne.



Singura consolare a dinamoviştilor este că încă se află pe prima poziţie în clasament. În rest, scandaluri peste scandaluri între acţionari şi preşedintele Nicolae Badea. Dincolo, acelaşi scenariu. Gigi Becali a schimbat antrenorul, însă fanii nu sunt de acord şi i-au cerut din nou patronului să plece, nemulţumiţi de îndepărtarea lui Marius Lăcătuş. Mai mult, criza din Ghencea s-a acutizat după remiza internă cu Buzăul, 1-1. În acest context se va desfăşura sâmbătă, în Ştefan cel Mare, episodul cu numărul 119 din eternul derby. În istoria confruntărilor directe, "câinii" au avantaj, 41 de succese roş-albe contra 34 roş-albastre, de 43 de ori fiind egalitate. "Într-un meci dintre Dinamo şi Steaua nu contează locul din clasament sau starea de spirit a jucătorilor. Este o partidă a marilor orgolii. Chiar dacă suporterii sunt supăraţi pe noi, cu siguranţă sâmbătă stadionul va fi plin. Venirea lui Dorinel Munteanu schimbă cumva datele problemei, orice antrenor nou poate aduce o reacţie pozitivă din partea jucătorilor", a declarat antrenorul dinamoviştilor, Mircea Rednic.

Încredere în Ghencea
"Înţeleg supărarea fanilor vizavi de joc, dar cu Steaua vom juca altceva, jucătorii vor fi mai mult decât mobilizaţi", a precizat şi unul dintre acţionari, Vasile Turcu. Dinspre Ghencea, steliştii vor să uite că de şapte meciuri, campionat, Cupă şi grupele Ligii Campionilor, nu au mai câştigat nimic. "Nici noi nu ştim ce se întâmplă. E grav să vezi cum te îndepărtezi de primul loc, mai ales la Steaua. Este bine totuşi că în fotbal avem posibilitatea să ne luăm revanşa şi sperăm să o facem cu Dinamo. Demisia lui Lăcătuş nu ne-a picat bine, dar strângem rândurile."

Tamaş, dorit de Juve

Aflat sub contract cu echipa franceză Auxerre şi împrumutat la Dinamo până la finele acestui campionat, Gabi Tamaş se află pe lista de transferuri a formaţiei italiene Juventus Torino, potrivit site-ului goal.com. Sursa citată susţine că internaţionalul dinamovist a fost urmărit de reprezentanţi ai "Bătrânei Doamne" în partida pe care naţionala României a susţinut-o la Constanţa, cu Franţa, scor 2-2, în preliminariile CM din 2010. Conducerea torineză s-a orientat către stoperul "câinilor" în urma numeroaselor accidentări din lot, mai ales în compartimentul defensiv. De asemenea, Gabi Tamaş se mai află în vizorul mai multor cluburi din prima ligă din Anglia.

Regretele lui Borcea

Preşedintele executiv al roş-albilor, Cristian Borcea, regretă faptul că Mărgăritescu şi Cătălin Munteanu nu mai fac parte din lotul lui Dinamo. "Îmi reproşez plecările lor, erau doi jucători care, în primul rând, jucau cu inima pentru echipă. Acum este greu să mai găsim jucători ca ei", a declarat oficialul "câinilor". Acesta a mai adăugat că ia în calcul varianta despărţirii de Dinamo: "Am mai spus-o, vreau să plec, poate chiar din iarnă".

×
Subiecte în articol: sport