x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Din nou event pentru CFR!

Din nou event pentru CFR!

de Dragos Stoica    |    27 Mai 2010   •   00:00
Din nou event pentru CFR!
Sursa foto: /Gazeta Sporturilor

Aproape pusă în pericol să nu se mai joace, finala Cupei României a reprezentat aseară la Iaşi un spectacol total, iar asta în pofida faptului că gazonul a fost făcut praf cu numai o oră înainte din cauza condiţiilor meteo, când a plouat torenţial şi chiar a căzut grindină.



Justificându-şi dreptul de participare în ultimul act, FC Vaslui şi CFR Cluj au oferit o partidă excelentă, cu ritm şi angajament mult peste media campionatului românesc. Deloc întâmplător, deoarece respectivele ingrediente s-au regăsit aseară la echipele care numără fotbaliştii străinii cel mai bine cotaţi din România, ceva din mentalul acestora transmiţându-se invariabil şi la nivelul colegilor lor autohtoni.
Important este efectul.

Dincolo de hazardul penalty-urilor, la fel de crud şi rece indiferent de meridian, ultima înfăţişare a Cupei a semănat din nou cu ceea ce se joacă prin alte părţi. Vasluiul a venit hipermotivată sub Copou sperând în primul său trofeu, iar brazilianul Wesley a tras primul foc de avertisment în secunda 55. Apoi a venit recitalul lui Sânmărtean. Ranfluat sub bagheta lui Lăcătuş, acesta a driblat, a centrat şi a şutat, fiind "creierul" moldovenilor, dar a rămas la vestiare la pauză din motive medicale. Din păcate, reprezentativ pentru o carieră mai degrabă irosită.

De partea cealaltă, CFR a replicat serios de abia în minutul 35, când Hăisan a intervenit excepţional în faţa lui Deac. Cea de-a doua repriză a început cu ardelenii la pupitru, însă Yssouf Kone şi Gabi Mureşan au trecut amândoi pe lângă gol în aceeaşi fază. De aici meciul a devenit admirabil. S-a jucat cu garda jos, pe contre, cu intercepţii şi sprinturi, în condiţiile în care spaţiul de joc ceda. Ca imagine generală, Vasluiul a dominat puternic, masiv, a avut şi o bară, în timp ce Clujul s-a apărat disciplinat şi n-a căzut fizic şi psihic.

La penalty-uri au marcat, în ordine, Mureşan, N. Dică, Deac, Bud şi Cadu, în timp ce moldovenii au punctat prin Zmeu, Raul Costin, Burdujan şi Wesley, ratând însă tocmai prima lovitură, prin Milisavljevici.

×
Subiecte în articol: cupa romaniei cfr cluj fc vaslui