x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo - Bangoura, pana la vara

Dinamo - Bangoura, pana la vara

de Daniel Stan    |    08 Ian 2007   •   00:00
Dinamo - Bangoura, pana la vara
Mircea Rednic si-l doreste si pe ghanezul Habib
Dupa negocieri dure, conducerea lui Stoke City nu a acceptat decat un imprumut al atacantului din Guineea, cu drept de cumparare la finele sezonului.

Antrenorul dinamovist a reusit sa-l convinga pe Sambegou Bangoura, de la Stoke City, sa evolueze in Stefan cel Mare, atacantul din Guineea urmand a primi un salariu de 75.000 de euro, cu 35.000 mai mult decat incasa la gruparea engleza. Tehnicianul liderului din Liga 1 a negociat o zi intreaga cu oficialii celor de la Stoke City, care au refuzat un transfer definitiv, desi Dinamo oferea exact suma ceruta initial, 800.000 de euro. In cele din urma, s-a batut palma pentru un imprumut pana la vara, cu drept de cumparare, singura problema nerezolvata fiind suma pe care "cainii" o vor achita gruparii engleze. "Puriul" si-l mai doreste la echipa si pe ghanezul Mohamed Habib, fundas dreapta, de la echipa norvegiana FK Molde, titular in nationala tarii sale, doar ca si Rapid este interesata de serviciile acestuia.

ACUZE. Recent transferati la UTA, Cosmin Pascovici si Dorin Mihut il acuza pe antrenorul Mircea Rednic. Pascovici recunoaste insa ca a avut si o perioada mai dificila: "Este adevarat, am avut probleme cu accidentarile si cu baietelul meu. Dar cred ca antrenorul nu m-a mai dorit la echipa, altfel ramaneam la Dinamo". Mihut a fost mai acid: "As fi vrut sa raman, insa nu am mai fost dorit. Mircea Rednic spunea ceva odata, iar dupa aia altceva. Nu-mi pare rau ca am plecat".

INSPECTIE
La data de 15 ianuarie, o comisie a UEFA va veni la Bucuresti pentru a inspecta stadionul din Stefan cel Mare, in perspectiva participarii "cainilor" in grupele Ligii Campionilor. Pana atunci insa, forul european a anuntat ca o echipa calificata in Liga nu-si poate desfasura partidele in afara tarii decat cu dispensa. "Vom face eforturi pentru a juca in Stefan cel Mare. Nu vrem sa ne privam suporterii de sansa de a-si vedea echipa favorita evoluand pe propriul stadion", a declarat directorul executiv Cristi Borcea. In tara, singurul stadion omologat de UEFA este cel al rivalei, Steaua.

BENFICA, TARE
In primul meci al anului, Benfica Lisabona, viitoarea adversara a dinamovistilor in Cupa UEFA, a invins sambata, scor 5-0, pe Oliveira do Bairro din liga a treia, in turul 4 al Cupei Portugaliei. Golurile au fost realizate de Fonseca si Nuno Gomes, cate doua, si Katsouranis. La gruparea pregatita de Fernando Santos a revenit Rui Costa, dupa o accidentare care l-a tinut departe de gazon timp de trei luni, internationalul portughez fiind introdus in minutul 46. Ieri, "vulturii" au plecat in Emiratele Arabe, unde participa la un turneu, la Dubai, alaturi de Bayern München, Lazio si Marseille.

×
Subiecte în articol: sport