x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo Bucureşti și CSM Constanța, debut cu victorii în EHF European League

Dinamo Bucureşti și CSM Constanța, debut cu victorii în EHF European League

de Redacția Jurnalul    |    18 Oct 2023   •   10:45
Dinamo Bucureşti și CSM Constanța, debut cu victorii în EHF European League

Campioana României la handbal masculin, Dinamo Bucureşti, a câștigat marţi seara, pe teren propriu, primul meci din grupele EHF European League. Tot marți, CSM Constanța a debutat în competiție cu o victorie în deplasare.

Dinamo București s-a impus cu un scor neverosimil, 52-24 (27-7), în fața campioanei din Bosnia Herţegovina, HRK Izvidac, în primul meci din grupa G.

Românii au condus în permanență și în prima repriză au primit doar 7 goluri, într-un meci în care s-a marcat câte un gol în medie la fiecare 47 de secunde.

Akimenko a fost golgheterul echipei și al meciului, cu 11 reușite pentru Dinamo următorii pe lista marcatorilor fiind Pascual și Kuduz, ambii cu câte 6 goluri.

În al doilea meci al grupei, Fuchse Berlin, campioana la zi, a învins pe Chambery Savoie cu 24-22 (13-10).

Etapa următoare, în 24 octombrie, Dinamo joacă în deplasare cu Chambery Savoie.

În grupa H, CSM Constanţa a debutat în competiție cu o victorie obținută în Ungaria, cu Tatabanya KC. Delfinii au câștigat cu 29-24 (16-9) și vor întâlni etapa viitoare (24 octombrie) pe teren propriu, pe portughezii de la Sporting CP.

Se califică mai departe din cele 8 grupe preliminare echipele care ocupă primele două locuri. Acestea vor forma apoi patru grupe principale, de cîte 4 echipe fiecare.

Primele două clasate din cele opt grupe preliminare se vor califica în cele principale, adică patru grupe de câte patru echipe.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: dinamo bucureşti handbal