x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport DINAMO - “Câinii” neagă tensiunile

DINAMO - “Câinii” neagă tensiunile

de Daniel Stan    |    19 Noi 2008   •   00:00

După scandalul dintre Ze Kalanga şi secundul Jean Vlădoiu, izbucnit la finalul partidei cu Unirea Urziceni, oficialii dinamovişti s-au grăbit să nege apariţia unor “bisericuţe” în echipă, însă adevărul pare altul.



Miranda (în plan secund) se numără printre stranierii nemulţumiţi
Credit: Mihai Şteţcu/Gazeta Sporturilor/Intact Images




Deşi se părea că lucrurile s-au liniştit în Ştefan cel Mare o dată cu victoria de la Timişoara, totul nu a durat decât o săptămână. A urmat eşecul cu Unirea Urziceni, o echipă dintr-un oraş a cărui populaţie înseamnă 75% din capacitatea stadionului Dinamo, iar şefii s-au dezlănţuit. Nu înainte ca unul dintre antrenorii secunzi, Jean Vlădoiu, să-l pălmuiască în vestiar pe angolezul Ze Kalanga. Din acest motiv, se pare că echipa s-a împărţit în “bisericuţe”, lucru negat de Mircea Rednic şi de preşedintele executiv, Cristi Borcea.

CURĂŢENIE DE IARNĂ
“Tot ce se spune despre faptul că există tabere în echipă, cu români şi străini separaţi, sunt simple poveşti. La Dinamo este linişte, nu există tensiuni în vestiar. La noi nu se fac diferenţe, toţi jucătorii sunt trataţi în mod egal, plăţile sunt făcute la zi”, a declarat Borcea. Totuşi, oficialul i-a pus la zid pe mai mulţi jucători de bază după înfrângerea din “Groapă” cu Urziceniul: “Kalanga trebuie să înţeleagă că la Dinamo nu se poate cu jumătăţi de măsură, aici se cere performanţă. De asemenea, cu Unirea m-au dezamăgit Tamaş şi Dănciulescu, sunt fotbalişti de mare valoare şi aştept altceva de la ei”. Nu în ultimul rând, Borcea a pus şi presiune pe jucători, ameninţând: “Dacă nu câştigă ultimele două jocuri, vor avea Sărbători fără bani!”. Antrenorul Mircea Rednic a declarat la rândul lui: “Nu este nimic adevărat că ar exista două tabere. Sunt numai minciuni, nu ştiu cine are interesul să destabilizeze echipa”. Cert este faptul că în iarnă trei jucători, toţi “stranieri”, vor pleca sigur: Diakite, Campos şi Thiago. Pe lista transferabililor se mai află Romanovs şi Miranda, însă ultimul ar putea rămâne totuşi, neexistând soluţii de rezervă în compartimentul ofensiv, Rednic neputându-se baza, după accidentarea lui Bratu, decât pe Dăn-ciulescu şi pe Marius Niculae.

DISCUŢII CU BLAY
Cum la începutul anului viitor intră în ultimele şase luni de contract, George Blay a fost chemat la negocieri pentru prelungirea înţelegerii cu gruparea din Ştefan cel Mare. Preşedintele executiv, Cristi Borcea, a confirmat discuţiile cu ghanezul: “Am avut deja o primă rundă de negocieri cu Blay, un jucător pe care îl apreciem. Sunt convins că vom ajunge la o înţelegere”. Referitor la viitoarele transferuri, surse din club susţin că antrenorul Mircea Rednic şi l-ar dori pe închizătorul lui FC Timişoara, Dan Alexa. Dacă tranzacţia nu se va realiza, este posibilă şi o revenire a lui Mărgăritescu, de la Terek Groznâi.

×
Subiecte în articol: sport