x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo – CFR Cluj 1-0: Victoria care spală creiere

Dinamo – CFR Cluj 1-0: Victoria care spală creiere

de Mihai Igirosanu    |    25 Aug 2009   •   00:00
Dinamo – CFR Cluj 1-0: Victoria care spală creiere
Sursa foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Succesul obţinut duminică seară pare să le fi spălat creierul conducătorilor şi jucătorilor dinamovişti. Golul lui Marius Niculae a şters din memorie prestaţia patetică şi spectacolul grotesc din Europa League, când echipa a fost umilită pe gazon şi în tribune.



Dinamo s-a impus la limită în faţa CFR-ului, o echipă lăudată inutil, probabil pentru că numele jucătorilor săi au rezonanţă afro sau latino. Marea favorită la titlu a pierdut în Ştefan cel Mare, deşi echipa gazdă a fost susţinută "frenetic" de doar 1.500 de spectatori şi a respirat doar prin devotamentul lui N'Doye. Dantelăriile de curtea şcolii puse în scenă de Culio, Dubarbier şi compania n-au deranjat mai deloc şubreda defensivă dinamovistă, singurele pericole fiind reprezentate de şutul sănătos al lui Mureşan sau de bara lui Emil Dică.

Fără Yssof Kone, CFR este o echipă ca oricare alta din plutonul Ligii 1. Victoria i-a tulburat raţiunea antrenorului dinamovist, Dario Bonetti. "Nu ne gândim la meciul cu Steaua încă, mai avem un joc cu Liberec. Experienţa mea îmi spune că se poate întoarce rezultatul. Din respect pentru suporteri, vom încerca. Am crezut şi înainte de tur, cred şi acum", a spus italianul. De partea cealaltă, tehnicianul clujenilor, portughezul Antonio Conceicao a explicat eşecul printr-o perfectă limbă de lemn.

"Această înfrângere nu este justă, pentru că în a doua repriză ne-am creat mai multe ocazii de gol. Fotbalul se joacă pe goluri, iar ei, din păcate, au înscris". "O victorie foarte importantă pentru noi, pentru clasament şi pentru moral, pentru că mergem duminică în Ghencea şi trebuie să câştigăm. După incidentul de la meciul cu Liberec, supărarea a fost mare, incidentele, pe măsură, iar suporterii dinamovişti sunt foarte pretenţioşi. Nu au venit la meciul cu CFR pentru că am făcut un rezultat prost cu Liberec", a explicat preşedintele executiv al lui Dinamo, Cristian Borcea, absenteismul oricum tradiţional din tribunele arenei din Ştefan cel Mare, şi el absent duminică seara de la lojă.


N'Doye: "Dăm 5 la Liberec!"
După evoluţia foarte bună din partida cu CFR-ul, când a ţinut aproape singur piept ofensivei ardelenilor, mijlocaşul senegalez al lui Dinamo, Ousmane N'Doye a vorbit despre returul din Cehia. Din păcate, cu acelaşi optimism cu iz puternic de nebunie şi cu accente paranoice: "Am obţinut un rezultat bun în acest meci, împotriva unui adversar puternic însă gândul nostru este de acum la meciul din Liga Europa. De ce să nu ne facem speranţe? Putem bate cu 5-0 acolo. Cu toţii sperăm în calificare, pentru că minuni s-au mai văzut în fotbal".

Unul dintre jucătorii inexistenţi de pe gazon, mijlocaşul ofensiv al CFR-ului, Bogdan Mara a declarat: "Ştiam că Dinamo va dori să facă un meci mare, pentru a se revanşa şi le-a ieşit. În prima repriză ne-a fost mai greu, pentru că am greşit mult, însă în a doua ne-am creat multe ocazii, dar tot ei au înscris".

×