x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo: Cu Rednic până la iarnă

Dinamo: Cu Rednic până la iarnă

de Daniel Stan    |    04 Oct 2008   •   00:00
Dinamo: Cu Rednic până la iarnă

Pentru al doilea sezon consecutiv, "roş-albii" au ratat penibil accederea în grupele Cupei UEFA, fiind eliminată de o echipă olandeză care a obţinut prima sa calificare dintr-o istorie de 80 de ani.



Pentru al doilea sezon consecutiv, "roş-albii" au ratat penibil accederea în grupele Cupei UEFA, fiind eliminată de o echipă olandeză care a obţinut prima sa calificare dintr-o istorie de 80 de ani.
După ruşinea cu NEC Nijmegen, 0-1 în deplasare şi 0-0 în "Ştefan cel Mare", directorul executiv al "câinilor", Cristi Borcea, a spus că, momentan, nu se pune problema schimbării antrenorului. Totuşi, a pus o condiţie: echipa să termine sezonul de toamnă pe primul loc în Liga 1. "Mergem înainte alături de Mircea Rednic. Nu s-a pus problema de a tăia în carne vie. În acest moment, campionatul a devenit o obligaţie de serviciu", a declarat Borcea. Oficialul a precizat însă că în iarnă se va trage linie: "Dacă Dinamo va bate pe CFR Cluj şi pe Steaua şi va termina turul pe prima poziţie, nu are rost să schimbăm antrenorul. Acum nu are rost să vorbim despre Mircea Lucescu. Discutăm la iarnă". Unul dintre acţionari, Vasile Turcu, a ţinut să fie pacifist: "Nu se pune problema demiterii lui Rednic. Ce vină are? A jucat el? Să-i înveţe Rednic pe jucători să dea în minge? Din păcate, iar am intrat în istorie. Sunt supărat, dar nu voi spune dacă sunt deranjat sau nu de atitudinea jucătorilor. Ţin în sufletul meu, nu vreau decât linişte".


Nijmegen, fără prime!

Rednic şi-a arătat frustrarea: "Normal că suntem dezamăgiţi cu toţii, de la oficiali la suporteri. Nu arbitrajul a fost de vină. Îmi asum responsabilitatea rezultatului. Mergem înainte, asta e viaţa". Omologul său olandez, Mario Been, era entuziasmat: "Sunt un antrenor fericit. Am obţinut o calificare de prestigiu". Întrebat despre prime, Been a rămas uimit: "Primă de calificare? Nu am avut aşa ceva, jucătorii au contracte, salarii. Dar le voi propune conducătorilor să-i premieze cu cinci, şase mii de euro pentru acest rezultat istoric".


Şi, cu voia dvs., se înscrie şi NEC

Deşi oficialii invocă mereu ghinionul, Dinamo s-a făcut de pomină în nenumărate rânduri în cupele europene. În 1985, "câinii" au fost eliminaţi în primul tur al Cupei UEFA de Vardar Skopje (Iugoslavia), 2-1 şi 0-1, "killerul" fiind viitorul mare atacant Darko Pancev. Sezonul următor, în primul tur al Cupei Cupelor, Dinamo s-a umplut de penibil, după ce a cedat ambele manşe în faţa albanezilor de la 17 Nentori Tirana, 0-1 şi 1-2. Un an mai târziu, în Cupa UEFA s-a scris poate cea mai neagră pagină din istoria clubului, "roş-albii" fiind eliminaţi, tot după două eşecuri, de necunoscuţii islandezi de la Knattspyrnufelag, 0-2 şi 1-2. În utimii 10 ani, pe lista echipelor făcute mari de Dinamo s-au mai înscris Polonia Varşovia, Grasshoppers Zürich şi Elfsborg, lista fiind închisă, cel puţin până anul viitor, de NEC Nijmegen.

×
Subiecte în articol: sport