x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport DINAMO – FC ARGEŞ / Paravanul Dănciulescu

DINAMO – FC ARGEŞ / Paravanul Dănciulescu

de Daniel Stan    |    29 Noi 2008   •   00:00
DINAMO – FC ARGEŞ / Paravanul Dănciulescu

Oficialii "câinilor" au pregătit o surpriză înaintea meciului, urmând să-l premieze pe "Danciu" pentru cele 400 de meciuri adunate în prima ligă, sperând astfel ca fanii să nu-i primească ostil pe Torje şi pe Ropotan.



Aventurile bahice şi scandările "pro Steaua" de la ziua de naştere a lui Torje, de sâmbăta trecută, au făcut deja victime: Pulhac şi Lucian Goian, doi dintre rebeli, au fost puşi pe lista de transferuri. În acelaşi timp, fostul timişorean şi Adrian Ropotan au primit un ultim avertisment şi o amendă de câte 5.000 de dolari, însă suporterii au promis că la partida din această seară cu FC Argeş, de la ora 20:00 (GSP TV, în direct), unde cei doi pot fi titulari, îi va aştepta iadul. "Nu putem să-i iertăm pentru ce au făcut", au spus fanii.

 S-A SCHIMBAT CĂPITANUL
Pentru a preîntâmpina manifestările ostile, oficialii dinamovişti s-au gândit la o diversiune. Înaintea meciului cu trupa lui Ionuţ Badea, conducerea a pregătit o ceremonie în care Ionel Dănciulescu va fi premiat pentru cele 400 de meciuri bifate pe prima scenă, cu ocazia meciului de la Braşov, de etapa trecută. Astfel, se speră ca ultraşii să se sensibilizeze şi să uite de ieşirea în decor a lui Torje şi Ropotan. În plus, "Danciu", în absenţa lui Lobonţ, va purta şi banderola de căpitan. "Au greşit, dar acum ce să facem, să le distrugem cariera? Sunt fotbalişti de viitor, şi-au dat seama de greşeală, iar la prima abatere, logic, vor fi excluşi", a declarat preşedintele executiv, Cristi Borcea, după întâlnirea cu fanii de joi seară. "În regulă, dar să-şi ceară scuze public. Noi nu putem vorbi în numele tuturor dinamoviştilor care vor veni la meci", au răspuns suporterii. După disponibilizările lui Lucian Goian şi Pulhac, pe site-ul oficial al lui Dinamo a fost postat un anunţ, prin care li se atrage atenţia şi celorlalţi jucători: "Că atrage atenţia tuturor fotbaliştilor aflaţi sub contract cu FC Dinamo că orice abatere disciplinară care lezează imaginea clubului va fi sancţionată cu excluderea din lot, indiferent de nume".

Rednic este disperat

Antrenorul roş-albilor, Mircea Rednic, are probleme mari de efectiv înaintea disputei cu revelaţia Ligii 1. Pe lângă mai vechii accidentaţi, Zicu, Florin Bratu şi Pulhac, nu vor evolua Tamaş şi Lobonţ, în timp ce Izvoranu este suspendat, iar Lucian Goian a fost lăsat în afara lotului. "Chiar şi în aceste condiţii, este ultimul meci oficial din acest an, jucăm în faţa propriilor suporteri şi nu ne gândim decât la victorie", a declarat "Puriul". Argeşeanul Cosmin Năstăsie a precizat: "A fost un an frumos pentru noi şi ne dorim să-l încheiem la fel de frumos".

Amintiri cu Dobrin

În istoria primei divizii, Dinamo şi FC Argeş s-au întâlnit de 86 de ori, "câinii" obţinând 52 de victorii, piteştenii 22, iar 12 partide s-au încheiat la egalitate. În Ştefan cel Mare, oaspeţii din această seară au bifat patru succese, unul dintre ele rămânând în istorie.

Se întâmpla la 24 iunie 1979, în ultima etapă, când piteştenii au învins cu 4-3 şi au cucerit titlul, artizanul victoriei fiind regretatul Dobrin, cu un gol şi două pase decisive. Ultima victorie a alb-violeţilor în "Groapă" datează de la 19 noiembrie 2005, 2-1, cu Sorin Cârţu pe bancă, golurile fiind realizate de Năstăsie, titular şi în această seară, şi Daouda (autogol), respectiv Grigorie. Pe banca tehnică a "câinilor" se afla Ioan Andone.

Fug sponsorii

Preşedintele CA al FC Dinamo, Nicolae Badea, susţine că, după ultimul scandal, clubul a pierdut un important contract de sponsorizare. "Cristi Pulhac a pierdut şi un contract de imagine cu firma Gealan, care urma să intre în vigoare în ianuarie şi se întindea pe o durată de şase luni. Am convenit că, din cauza publicităţii negative de după ultimele incidente, contractul nu se mai poate derula", a declarat Badea la emisiunea Fanatik Show. "Eu sunt în perioada de recuperare şi nu ştiu nimic. Aştept să fiu anunţat, apoi voi comenta", a spus Pulhac. "Nu ştiu ce voi face în continuare. Voi discuta cu oficialii să văd ce pretenţii au, cât cer pe mine şi apoi îmi voi căuta echipă", a comentat şi Lucian Goian.

"Decizia a aparţinut conducerii. Argumentele au fost clare, am discutat pe baza unor rapoarte. Goian şi Pulhac sunt recidivişti"
Vasile Turcu

×
Subiecte în articol: sport