x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo - Finala la Bucuresti

Dinamo - Finala la Bucuresti

de Daniel Stan    |    24 Noi 2006   •   00:00

FC BRUGES - DINAMO 1-1 / Corespondenta din Bruges
Formatia antrenata de Mircea Rednic a scos aseara un punct mare pe terenul lui FC Bruges, la capatul unei partide in care "alb-rosiii" au scapat victoria pe final, cand Claudiu Niculescu a ratat din situatii ideale.
FC BRUGES - DINAMO 1-1 / Corespondenta din Bruges
MOTIVATI. In pofida numeroaselor absente din echipa, fotbalistii lui Dinamo s-au batut fara complexe la Bruges

Formatia antrenata de Mircea Rednic a scos aseara un punct mare pe terenul lui FC Bruges, la capatul unei partide in care "alb-rosiii" au scapat victoria pe final, cand Claudiu Niculescu a ratat din situatii ideale.

Dupa ani in sir de umilinte, Dinamo continua sa viseze la primavara europeana. Cu toate ca o eventuala victorie otinuta aseara la Bruges si coroborata cu cele trei puncte luate de Tottenham pe terenul lui Leverkusen ar fi insemnat si matematic calificarea, elevii lui Mircea Rednic isi vor juca practic soarta peste doua saptamani, cand la Bucuresti va veni tocmai formatia invinsa ieri de englezi.

SANSA. Partida de la Bruges s-a jucat cu garda jos de ambele parti. Ca un fin cunoscator al fenomenului fotbalistic din Belgia, dupa ce a evoluat pentru Standard timp de cinci sezoane, Rednic i-a deslusit bine si pe fotbalistii lui FC Bruges. Acestia au avut totusi deschiderea scorului in varful bocancului, dar ghinioanele de anul trecut de la Sofia si Marsilia par sa fi disparut. Gaev a scapat de doua ori cu fata curata din faze absolut incredibile, iar Claudiu Niculescu si-a bagat colegii in pauza la adapostul unui avantaj.

ECHLIBRAT. Cea de-a doua parte a debutat cu un forcing puternic al gazdelor, acestia reusind sa restabileasca egalitatea din cauza unei erori facute de Galamaz. Dupa penalty-ul transformat de Vermant, meciul s-a deschis fantastic. Cele doua echipe au semanat cu doi boxeri, jucand pe contre la mijlocul terenului si pandind fiecare lovitura decisiva care avea sa nu mai vina, in pofida faptului ca acelasi Claudiu Niculescu a mai ajuns de doua ori fata in fata cu portarul Stijnen.

"Sunt mandru de aceasta echipa si de modul cum au evoluat toti jucatorii pe care i-am trimis pe teren. Cred sincer ca am fi meritat sa invingem astazi, daca ma gandesc la ocaziile pe care le-am avut si la faptul ca puteam evita situatia din care am fost egalati. Nu sunt suparat pe Galamaz, trebuie sa avem rabdare cu el, mai ales ca vine dupa o perioada lunga de inactivitate. Oricum, este un rezultat bun si obtinut in conditii speciale. Am fost nevoit sa improvizez, multi dintre baieti au evoluat pe posturi inedite pentru ei. Cel mai multumit sunt insa de Goian, care a fost aposprofat de tot mai multa lume in ultima perioada", a declarat Mircea Rednic la conferinta de presa de dupa meci.

MANDRU
"Cred sincer ca am fi meritat sa invingem astazi, daca ma gandesc la ocaziile pe care le-am avut si la faptul ca puteam evita situatia din care am fost egalati. Nu sunt suparat pe Galamaz, trebuie sa avem rabdare cu el, mai ales ca vine dupa o perioada lunga de inactivitate. Este un rezultat bun si obtinut in conditii speciale"
Mircea Rednic
antrenor Dinamo

SUPORTER DE LUX
Atacantul lui Dinamo Claudiu Niculescu a beneficiat aseara de sprijinul special al unui suporter foarte important. Tatal sau a fost invitat sa insoteasca delegatia dinamovista la Bruges. "Nu ratez nici un meci al lui Claudiu din tara, dar acum este pentru prima oara cand sunt alaturi de el la un meci din strainatate", a dezvaluit tatal celui mai bun executant de lovituri libere din Liga 1. In mijlocul "cainilor" a sosit si jucatorul Alexandru Baltoi, operat de curand la o clinica particulara aflata la 100 de kilometri de Bruges.
DECIZIE CORECTA
In minutul 62, arbitrul suedez Martin Ingvarsson a aratat punctul de la 11 metri, acordand un penalty in favoarea gazdelor. Desi in primul moment nu s-a inteles exact ce anume a sanctionat suedezul, reluarile tv i-au dat dreptate in totalitate, Galamaz tinandu-l efectiv in brate pe Clement, motiv pentru care dinamovistul s-a ales si cu un cartonas galben. "Cainii" au solicitat o decizie similara in urma unui atac asupra lui Blay, dar aceleasi reluari au aratat ca acesta s-a lovit neintentionat cap in cap cu un adversar.

FLORIN RADUCIOIU, MANAGER GENERAL?
Fostul international Florin Raducioiu si-a facut miercuri seara aparitia la Bruges, in hotelul unde este cazata delegatia dinamovista. Fosta glorie a trupei din "Stefan cel Mare" a venit de la Monte Carlo dupa un drum de aproximativ noua ore cu trenul. Surse apropiate lui Dinamo sustin ca, in proportie de 90%, el va bate palma cu oficialii "cainilor", pentru a prelua postul de manager general, oferta pe care o refuzase in urma cu doua luni, din cauza unor probleme familiale. Raducioiu n-a dorit sa comenteze acest subiect, dar a vorbit despre situatia actuala a clubului sau de suflet: "Din ce am observat in ultima perioada, Dinamo este o echipa tanara, de viitor si nu cred ca trebuie sa se faca o tragedie in cazul nefericit in care s-ar pierde calificarea in primavara europeana". Fostul atacant a asistat aseara la meciul de pe Stadionul "Jan Breydel".

CLASAMENT
  • 1. Tottenham 3 9p
  • 2. Dinamo 2 4p
  • 3. Bruges 3 2p
  • 4. Leverkusen 2 1p
  • 5. Besiktas 2 0p
  • ×
    Subiecte în articol: sport dinamo bruges