x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo începe să gâfâie

Dinamo începe să gâfâie

de Mihai Igirosanu    |    21 Apr 2009   •   00:00
Dinamo începe să gâfâie
Sursa foto: /Gayeta Sporturilor/Intact Images

Înfrângerea de la Iaşi a mai pus o frână în drumul trupei lui Mircea Rednic către titlu. Pentru moment, norocul lui Dinamo este că urmăritoarele nu au nici ele constanţă în rezultate, însă pentru "câini" se anunţă un final de retur plin de obstacole.



În etapa care începe astăzi, Dinamo ar trebui să nu aibă probleme în faţa unei echipe care pare să se fi liniştit oarecum în privinţa retrogradării, Gloria Bistriţa. Tot în această seară, ocupanta locului secund, Unirea Urziceni, va întâlni pe teren propriu una dintre echipele grele ale Ligii 1, FC Vaslui. Mâine, o altă candidată cu şanse mari la titlu, FC Timişoara, joacă acasă cu Poli Iaşi, iar în Ghencea este programat derby-ul rundei, Steaua - CFR Cluj, care va începe la ora 21:00 şi va fi transmis în direct pe Antena 1.  

PEDEPSIŢI DE PAŞTI
Extrem de supăraţi după eşecul suferit în Dealul Copoului, acţionarii dinamovişti şi antrenorul Mircea Rednic i-au pedepsit pe jucători, chemându-i duminică după-amiază la stadion pentru o şedinţă de recuperare. Aceştia au intrat de ieri în cantonament pentru meciul din această după-amiază cu Gloria Bistriţa. Înaintea partidei cu ardelenii, preşedintele executiv, Cristian Borcea, a ameninţat cu măsuri dure dacă Dinamo va rămâne în anul acesta pe dinafara grupelor Ligii Campionilor. "Nu schimbăm antrenorul, dar în vară vom face o analiză foarte atentă a evoluţiilor fiecărui jucător. E greu să suportăm asemenea contracte dacă nu luăm titlul. Nu e posibil să pierdem 7 puncte cu Iaşi, Otopeni şi Mediaş! Le-am atras atenţia jucătorilor înaintea tuturor jocurilor. Noi suntem Dinamo şi nu ne permitem să călcăm strâmb de atâtea ori. Ne-au lipsit Malik, Torje şi N'Doye, dar asta nu e o scuză. Remaniem lotul la vară dacă nu terminăm pe primul loc." În schimb, acţionarul Vasile Turcu pare încă optimist: "Din păcate, am pierdut foarte multe puncte cu echipele mici. Jucătorii au fost stresaţi după incidentul de ieri, însă la acest meci nu ne-am concentrat suficient. Campionatul se joacă, suntem pe primul loc şi nu trebuie să ne pierdem speranţa. Avem meciurile decisive pe teren propriu şi sunt convins că vom fi campioni. Suntem cu toţii vinovaţi pentru această înfrângere de la Iaşi".  

Unirea - Vaslui derby în Ialomiţa
De la ora 21:00, la Urziceni va avea loc cel mai aşteptat joc al zilei de astăzi, Unirea - FC Vaslui. Finanţatorul moldovenilor, Adrian Porumboiu, a prefaţat meciul:

"Ne aşteaptă un meci greu la Urziceni, cred că e cea mai bună echipă din Liga 1 care se bate pentru un loc de Liga Campionilor. Sper să facem un meci bun, chiar le-am spus băieţilor să nu piardă". Patronul vasluian s-a referit şi la problemele de lot: "Până la 26 de jucători mai sunt şi alţii care stau pe bancă. Un exemplu este Bălace. A rezistat un an şi ceva în afara primului «11», şi când a intrat cu Timişoara a făcut cel mai bun meci al său de când este la Vaslui".  

Rada anunţă schimbări

Înaintea meciului de astăzi, de la Piteşti, antrenorul Rapidului, Marian Rada, a dezvăluit că se gândeşte să modifice formula de start. "Victoria este primul nostru obiectiv pentru meciul cu FC Argeş, pentru că, aşa cum am mai spus, trebuie să legăm o serie de patru-cinci  victorii. Argeşul este o echipă care joacă fotbal şi care nu se masează pe două linii în faţa careului, iar Tănase şi Tameş sunt doi jucători foarte valoroşi. Cu FC Argeş voi face câteva schimbări în primul «11» care a jucat cu FC Braşov, pentru că unii fotbalişti resimt starea de oboseală, iar alţii acuză anumite lovituri."

×
Subiecte în articol: sport