x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo - Leverkusen 2-1 - Germania tremura!

Dinamo - Leverkusen 2-1 - Germania tremura!

de Daniel Stan    |    01 Dec 2006   •   00:00
Dinamo  -  Leverkusen 2-1 - Germania tremura!

Ingrijorare dupa infrangerea de la Bucuresti. Presa germana nu i-a pus la zid pe elevii lui Michael Skibbe, considerand ca Bayer mai are sanse, insa se teme mai mult pentru apropierea Romaniei in clasamentul coeficientilor UEFA.

Ingrijorare dupa infrangerea de la Bucuresti. Presa germana nu i-a pus la zid pe elevii lui Michael Skibbe, considerand ca Bayer mai are sanse, insa se teme mai mult pentru apropierea Romaniei in clasamentul coeficientilor UEFA.
Esecul din "Stefan cel Mare" suferit de Bayer Leverkusen a fost considerat "dureros pentru intreaga Germanie", dupa cum a titrat Bild. Acelasi cotidian mai noteaza: "Infrangerea inseamna un urias recul pentru intreaga Germanie".

TEAMA. Jurnalistii de la Bild se refera la posibilitatea ca Romania sa intreaca Germania in clasamentul coeficientilor UEFA pe ultimii cinci ani, care i-ar costa un loc in Liga Campionilor: "Ne-ar putea costa. Suntem ingrijorati""Bayer, supusa la Bucuresti. Mai pastreaza sanse de calificare, trebuie sa invinga pe Besiktas in ultimul meci, dar, in urma acestui esec, Romania s-a apropiat mult de Germania in clasamentul coeficientilor UEFA. Exista riscul de a pierde un loc in Liga pentru echipele germane". Referitor la meciul de la Bucuresti, presa germana nu a pus-o la zid pe Bayer. "Leverkusen putea obtine victoria. Desi a condus cu 1-0, nu a reusit. A aratat bine pe teren pana la golul egalizator al lui Dinamo. Mai avem, slava Domnului, inca o mica sansa de calificare", a scris Der Spiegel, care a completat: "Romanii nu s-au calificat la Cupa Mondiala si nimeni, in afara de fanii lor cu sange fierbinte, nu i-ar numi o mare natiune a fotbalului".

LAUDE SI GRESELI. Presa din Germania si nu numai lauda totusi calificarea "cainilor" in primavara europeana, dar comite si o greseala, confundandu-i pe elevii lui Mircea Rednic cu rivalii de la Steaua. "Claudiu Niculescu a fost omul jocului. Dinamo a demonstrat forma care i-a adus pe primul loc in campionat, la 11 puncte distanta de a doua clasata. A obtinut pentru a treia oara consecutiv calificarea in 16-imile Cupei UEFA", a sustinut Sport Bild, omitand ca Dinamo s-a calificat in primavara pentru prima oara dupa 16 ani, Steaua fiind cea care a facut-o de trei ori la rand. Laudele curg pe site-ul "Eurosport" la adresa lui Niculescu: "Bayer a condus, insa Niculescu a lovit necrutator. Nu numai ca a marcat doua goluri, dar a organizat bine jocul, cu calm si inteligenta".

SPERANTE. Site-ul oficial al gruparii germane pastreaza un ton optimist in privinta calificarii lui Bayer. "Bayer a fost dezamagita dupa meciul de la Bucuresti, dar nu resemnata. A pierdut inca un meci in Grupa B, dar poate trece in faza urmatoare. Soarta lui Leverkusen va fi decisa la 14 decembrie, la ultimul joc." In continuare se mai specifica: "Dupa ce am deschis scorul, echipa-gazda era foarte nervoasa, iar noi cautam al doilea gol. Din pacate, dupa ce am primit primul gol, am mai dominat, dar nu ne-am mai creat ocazii periculoase". Antrenorul Michael Skibbe a conchis: "Puteam obtine mai mult, dar am oferit doua goluri cadou lui Dinamo".
"Bayer nu a pus presiune"
Fostul jucator al lui Dinamo si al lui Bayer Leverkusen, Ionut Lupescu, in prezent director general al FRF, a fost insotitorul delegatiei nemtilor in perioada petrecuta la Bucuresti. De altfel, "Kaiserul" a urmarit jocul de la tribuna oficiala alaturi de reprezentantii lui Bayer. La final, Lupescu a declarat: "Bayer a pus prea putina presiune, a fost prea inofensiva in fata portii. In afara reusitei lui Barbarez, nu mai sunt prea multe de spus. Niculescu a facut diferenta, si un astfel de jucator i-a lipsit lui Bayer". Acesta a mai adaugat: "Dinamo a meritat victoria. A revenit dupa 0-1. Poate putini mai sperau".
Oficialii nemti, suparati
La final, oficialii nemti nu erau suparati numai din cauza infrangerii, dar si ai unui episod neplacut petrecut inainte de joc. In timp ce se deplasau spre stadion, cu doua taxiuri, insotiti de doua dube ale jandarmeriei, conducatorii lui Bayer Leverkusen au fost opriti de un politist de la circulatie. Acesta, facand exces de zel, le-a interzis accesul, spunandu-le sa mearga pe jos pana la stadion. Dupa cateva minute de parlamentari si la interventia unui oficial dinamovist, politistul a cedat si le-a permis oaspetilor accesul in stadion.
CRITICI
"Asa cum am facut-o de mai multe ori in campionat si in Cupa UEFA, am mai reusit sa facem un adversar mare. Am gresit impardonabil la ambele goluri. Elevii mei nu au jucat asa cum le-am cerut-o"
  • Michael Skibbe, antrenor Leverkusen
  • REALISM
    "Am jucat la ambele echipe si sunt foarte realist. Nemtii au dezamagit. Dupa felul cum au jucat aseara si mai ales cum au tratat faza ofensiva, nu meritau un rezultat mai bun. Este adevarat, Niculescu a prins o zi exceptionala"
  • Ionut Lupescu, director general FRF
  • ×
    Subiecte în articol: sport