x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport DINAMO / Nostradamus Cristi Borcea

DINAMO / Nostradamus Cristi Borcea

de Daniel Stan    |    02 Dec 2008   •   00:00
DINAMO / Nostradamus Cristi Borcea

Preşedintele executiv al “câinilor” anticipează că, din cauza crizei financiare, mai multe echipe se vor retrage din campionat în retur, iar pentru gruparea din Ştefan cel Mare pregăteşte o strategie total diferită faţă de ultimele sezoane.



Conducerea roş-albilor a decis să deblocheze primele jucătorilor indiferent de ce se va fi întâmplat aseară în Ghencea. “Conform regulamentului, s-a întârziat cu plata două săptămâni, dar i-am anunţat pe fotbalişti că îşi vor încasa restanţele indiferent că echipa va rămâne pe primul loc sau va termina pe poziţia secundă”, a declarat preşedintele executiv, Cristi Borcea.

STRATEGIE ANTICRIZĂ

Oficialul îl va sări însă de pe listă pe Adrian Cristea, cel mai vehement în privinţa drepturilor financiare la finele partidei cu FC Argeş: “Nu i-am înţeles reacţia, el ştie foarte bine că a primit o sumă de bani în avans”. Este vorba de 50.000 de euro, pe care Borcea i-a dat mijlocaşului pentru a-şi achiziţiona o locuinţă. Ieri urma să aibă loc ultima şedinţă din acest an a Consiliului de Administraţie, cel mai stringent punct pe ordinea de zi fiind strategia de abordare a returului de campionat. “Clar este faptul că nu va pleca nimeni, dar nici nu va veni vreun jucător. Avem un lot valoros, vor reveni majoritatea accidentaţilor, i-am explicat asta şi lui Mircea Rednic. Vom vedea ce se va întâmpla cu Diakite, Campos şi Miranda. O să discutăm mai mult pe această temă. Strategia va fi una anticriză, mă refer la salarii, contracte”, a mai adăugat Borcea. Echipa va intra în vacanţă abia sâmbătă, exceptând antrenamentele din această săptămână, urmând ca miercuri, la Săftica, dinamoviştii să susţină un amical, ultimul din 2008, împotriva divizionarei secunde CS Otopeni. Referitor la Lucian Goian şi Pulhac, puşi pe lista de transferuri, Borcea a precizat: “Deşi mă doare sufletul, nu vor fi iertaţi. Este vorba de principii aici”.

Visul lui Bratu

Indisponibil până la finele acestui sezon, Florin Bratu se află de două săptămâni în recuperare, având speranţe că ar putea reveni mai repede pe gazon. “Iniţial, doctorul mi-a spus că voi putea juca abia după şase luni, însă sunt încrezător, fac progrese şi chiar simt acest lucru, deşi a trecut doar o lună de la operaţie. Urmez un program strict, zilnic stau câte 5-6 ore la clinică, unde fac electrostimulare, reeducare, gimnastică şi bazin. Nu-mi doresc decât să mai prind câteva meciuri în retur”, a declarat pentru “Fanatik” golgeterul “câinilor”. Atacantul s-a referit şi la situaţia echipei în acest moment: “În afară de mine, a fost ghinionul să se mai accidenteze şi alţi jucători de bază, Marius Niculae, Pulhac sau Tamaş. Dar şi aşa suntem printre favoriţii la titlu şi sper să-mi îndeplinesc visul de a juca în grupele Ligii Campionilor”. Bratu s-a accidentat grav în timpul partidei cu CFR Cluj, fiind operat în Belgia, la clinica celebrului ortoped Martens.

“Nu vorbim despre transferuri acum. Jucătorii trebuie să se ducă în vacanţă, să stea liniştiţi, nu să fie agitaţi. De transferuri vom discuta abia după 10 ianuarie”
Mircea Rednic / antrenor Dinamo

×
Subiecte în articol: sport