x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport DINAMO - "POLI" IASI 2-0 / Turisti in Groapa

DINAMO - "POLI" IASI 2-0 / Turisti in Groapa

03 Apr 2005   •   00:00

Dubla lui Claudiu Niculescu a facut diferenta, insa pentru Dinamo abia acum incepe returul, derby-ul cu Steaua, din etapa viitoare, fiind momentul adevarului.



  • de DANIEL STAN

  • FELICITAT. Claudiu Niculescu este imbratisat de conducerea tehnica si de colegi pentru reusitele cu iesenii
    Desi a declarat ca se teme de partida cu "Poli" Iasi, antrenorul Ioan Andone nu a avut motive. Oaspetii s-au blocat inca din start, usurand misiunea dinamovistilor, care au jucat doar atat cat a fost nevoie.

    FRICOSI. Claudiu Niculescu a facut repede 1-0 si a linistit tribunele, dupa care "cainii" s-au jucat cu o defensiva adormita. "Am jucat cu frica in prima repriza. Eu nu le-am spus sa stea cu fundul in poarta si sa bubuie baloanele. Adevarul este ca nu am avut curaj", a concluzionat antrenorul iesenilor, Ionut Popa, care a mai adaugat, ironic, vizavi de golul primit de Branet: "Nu am treningul la mine acum, ca il puneam pe Niculescu sa-mi dea mie gol de la 25-30 de metri si sa stau pe mijlocul portii".

    LINISTE. Dupa pauza s-a pastrat acelasi scenariu. Niculescu si-a trecut "dubla" in cont, abia la 2-0 oaspetii indraznind ceva si avand cateva situatii de gol. Pentru Dinamo insa, urmeaza o saptamana in care toate gandurile duc in Ghencea. "Sunt multumit de rezultat, insa nu ma gandesc decat la meciul cu Steaua, care va fi unul capital. Doar daca vom castiga ne mai putem gandi la titlu. Nici macar un egal nu ne ajuta. Dar asa cum au castigat ei in tur, o putem face si noi duminica viitoare", a precizat Andone. Prezent la meci, fostul dinamovist Ciprian Marica, in prezent la Sahtior Donetk, era bucuros la final: "Ma bucur pentru Dinamo, dar regret ca prietenul meu Zicu nu a marcat".

    INCIDENTE
    La cateva minute dupa primul gol inscris de Claudiu Niculescu, intre galeria dinamovista de la peluza "Catalin Haldan" si fortele de ordine au avut loc incidente, totul plecand de la faptul ca "ultrasii" au aprins mai multe torte. Jandarmii au intervenit in forta, iar fanii nu au ramas datori, ajungandu-se la bataie in toata regula. In cele din urma, galeria dinamovista s-a mutat pe partea opusa, iar un jandarm a fost ranit si a ajuns la spital. Ulterior, politia a retinut un banner pe care scria: "Mergeti in Ghencea... calcati-i in picioare".

    CIOBI SE FACE ANTRENOR
    Inainte de primul fluier al meciului din "Stefan cel Mare", s-a produs retragerea oficiala din activitate a lui Liviu Ciobotariu. Fostul international, care nu a mai dorit sa intre chiar si cateva minute in partida cu "Poli" Iasi, a primit din partea clubului o placheta si un buchet imens de trandafiri alb-rosii. "Am emotii mai multe decat la debut. Vreau sa le multumesc tuturor antrenorilor si colegilor pe care i-am avut de-a lungul activitatii. Imi doresc sa raman in fotbal si sa incep o cariera de antrenor. Daca s-ar putea, chiar la Dinamo. Ar fi un vis frumos", a declarat Ciobotariu. Presedintele "cainilor", Nicolae Badea, a lasat de inteles ca "Ciobi", care va incepe in curand cursurile scolii de antrenori, are sanse mari sa lucreze la Dinamo.
    ×
    Subiecte în articol: sport