x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo – Steaua 2-0: Arde campionatul!

Dinamo – Steaua 2-0: Arde campionatul!

de Mihai Igirosanu    |    18 Mar 2010   •   00:00
Dinamo – Steaua 2-0: Arde campionatul!
Sursa foto: Cristi Preda/Gazeta Sporturilor

Retragerea lui Ovidiu Petre în compartimentul defensiv a costat scump trupa lui Mihai Stoichiţă, care nu a contat la mijlocul terenului, zonă unde şi-au construit "roş-albii" un triumf care îi readuce hotărât în lupta pentru titlu.

Au marcat: Alexe ('40), A. Cristea ('82)
Stadion: Dinamo
Spectatori: 13.000
Arbitru: Alexandru Tudor
Cartonaş roşu: Golanski ('66)

Găselniţa lui Gigi Becali, slăbiciunea lui Stoichiţă, Alexe, gazonul şi Andrei Cristea. În ordine cronologică, acestea sunt elementele care au condus la deznodământul episodului cu numărul 122 al Derby de România. Găselniţa lui Gigi şi slăbiciunea lui Stoichiţă, pentru că Ovidiu Petre nu avea ce căuta în apărare. Fără cel poreclit "Ceasul" la închidere, Steaua a suferit enorm în prima repriză, lucru de care şi-a dat seama şi Stoichiţă, care l-a înlocuit la pauză pe Pleşan cu Baciu şi i-a redat lui Ovidiu Petre postul tradiţional. Alexe şi Andrei Cristea, pentru că au marcat golurile succesului "câinilor". Iar gazonul, pentru contribuţia de la golul de 2-0, când Zapata a fost păcălit crunt de o denivelare absurdă. Steaua contase însă prea puţin, şi înainte şi după eliminarea corectă a lui Golanski. Lupta pentru titlu s-a încins rău. Şi mai sunt 12 etape!

Echipele:
Dinamo: Dolha - Scarlatache, L. Goian, Moţi, Pulhac - Torje (‘70 Ad. Cristea), N'Doye, Boştină (‘76 D. Kone), Alexe - M. Niculae (‘79 Fl. Bratu), A. Cristea. Antrenor: Cornel Ţălnar.

Steaua: Zapata - Golanski, Parpas, Ov. Petre, P. Marin (‘64 Surdu) - Szekely (‘78 Pepe Moreno), Pleşan (‘46 E. Baciu), Toja, Nicoliţă - B. Stancu, Kapetanos. Antrenor: Mihai Stoichiţă.

 

Incidente
Fanii celor două echipe nu au ratat ocazia unor noi confruntări violente. Două la număr pe parcursul zilei de ieri, acestea s-au consumat în Parcul Pecineaga din Sectorul 5 şi la un local de pe Strada Amurgului, din acelaşi sector. Jandarmii şi poliţiştii au intervenit prompt în fiecare caz, iar 20 de suporteri, stelişti şi dinamovişti, au fost duşi la poliţie.

 

Tentativă de mituire?
Înaintea derby-ului, dinamoviştii, prin vocea administratorului delegat al clubului, Cornel Dinu, şi-au acuzat rivalii că au încercat să-l mituiască pe Adrian Cristea, căruia, pentru a o lăsa mai moale, i s-ar fi oferit printr-un intermediar 100.000 de euro. "Clubul nostru a jucat mereu pe teren şi nu s-a preocupat niciodată de racolarea jucătorilor adverşi", a răspuns FC Steaua printr-un comunicat oficial pe site-ul clubului.

 

"Am fost praf, dar Stoichiţă nu este vinovat. În derby-uri nu trebuie să-ţi tremure chiloţii. Eu mă pregăteam să-i ciuruiesc, dar m-au ciuruit ei!"
Gigi Becali, finanţator Steaua

"Am făcut cel mai slab joc de când sunt eu la Steaua. Am gafat impardonabil, iar Dinamo ne-a speculat greşelile"
Mihai Stoichiţă, antrenor Steaua

"Un fleac, i-am ciuruit! «Regina» a plecat cocoşată. Steaua a fost cea mai slabă echipă pe care am întâlnit-o în acest campionat"
Cristi Borcea, preşedinte executiv Dinamo

×
Subiecte în articol: sport dinamo steaua