x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport DINAMO - Vine coşmarul Unirea

DINAMO - Vine coşmarul Unirea

de Daniel Stan    |    11 Noi 2008   •   00:00
DINAMO - Vine coşmarul Unirea

După succesul de la Timişoara, pentru liderul Ligii 1 urmează un nou meci de foc, pe teren propriu, cu ocupanta locului secund, Unirea Urziceni, echipă pe care nu a învins-o niciodată în urmă cu două sezoane, cu titlul pe masă, Dinamo a fost învinsă de Unirea Urziceni chiar în Ştefan cel Mare, scor 2-1, prin reuşitele lui Galamaz şi Onofraş, ambii fiind titulari de bază şi acum în echipa condusă de Dan Petrescu. "A venit momentul să-i batem şi noi pe cei de la Urziceni, mai ales că ne-au stricat sărbătoarea ultimului titlu, iar jucătorii noştri nu au uitat.



Avem nevoie de multă zestre. Cred că echipele mici se vor pierde pe parcurs, nu pot ţine pasul", a declarat unul dintre acţionarii roş-albilor, Vasile Turcu la GSP TV. Oficialul a mai adăugat: "Oricum, îl admir pe Dan Petrescu pentru ce a realizat la Unirea, cu jucători refuzaţi de alţii sau din ligile inferioare. Ascensiunea echipei i se datorează în mare măsură". În istoria disputelor dintre cele două, după promovarea în premieră a ialomiţenilor în primul eşalon, în 2006, "câinii" nu au câştigat niciodată, având un adevărat complex în faţa Unirii, practic singura formaţie din primul eşalon în faţa căreia Dinamo are palmares negativ!

Pe două fronturi

Până la întâlnirea directă, programată sâmbătă de la ora 21:00 (GSP TV, în direct), cele două protagoniste vor disputa sferturile de finală în Cupa României Timişoreana. Astfel, Unirea Urziceni, finalista ediţiei trecute, va întâlni astăzi, de la ora 14:45, la Buzău, pe Oţelul Galaţi, pe care a învins-o, cu 3-1, în ultima etapă. Mâine, de la ora 14:00, la Focşani, "câinii" vor înfrunta divizionara secundă FC Botoşani, ambele partide fiind transmise în direct de Antena 1. Antrenorul Mircea Rednic nu-i va putea utiliza pe Boştină şi Ropotan, care au cerşit eliminarea la Timişoara pentru a efectua etapa de suspendare în Cupă, la fel şi Apostol de la Unirea, în meciul cu Oţelul. În caz contrar, cei trei nu ar fi putut evolua în partida de sâmbătă. O veste bună pentru Ianis Zicu, acesta terminând perioada de recuperare după operaţia suferită în vară la genunchiul drept, iar de săptămâna viitoare va începe alergările uşoare.

Rednic pregăteşte returul

Antrenorul dinamoviştilor speră să nu-i piardă la iarnă pe doi dintre cei mai importanţi jucători ai echipei, Bogdan Lobonţ şi Gabi Tamaş, despre care se spune că ar avea oferte tentante din străinătate. "S-ar putea să fie doar zvonuri ale impresarilor. Nu ne gândim la plecările lor pentru că nu ar face bine echipei. Din contră, mă gândesc la întăriri pentru retur, avem nevoie de câţiva jucători. Este adevărat, Tamaş a venit sub formă de împrumut, iar pe Lobonţ şi l-ar dori orice antrenor. Şi de Moţi am spus că nu pleacă, ne-am jurat toţi, dar tot a plecat", a declarat "Puriul". Tehnicianul a acceptat colaborarea cu Ioan Becali în privinţa transferurilor.

Licitaţie pentru concesionare

Preşedintele lui CS Dinamo, Marcel Popescu, aşteaptă o Hotărâre de Guvern în urma căreia va urma o licitaţie de concesionare a lucrărilor la stadion, care ar implica şi concesionarea pe o perioadă de 49 de ani. "După aprobare, în termen de 50 de zile va fi nevoie de o licitaţie pentru concesionarea unui anumit perimetru din parcul sportiv pentru lucrări de consolidare şi modernizare. Este vorba de o concesiune pe o perioadă de 49 de ani", a declarat Marcel Popescu. "La licitaţie pot participa şi alte persoane în afară de cele care administrează clubul de fotbal. Deocamdată sunt doar discuţii, dar dacă altcineva va câştiga ce vom face?", a mai adăugat Popescu. De asemenea, FC Dinamo este aproape de a intra în proprietatea bazei de la Săftica, urmând ca actualii proprietari să fie despăgubiţi.

×
Subiecte în articol: sport