x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dispută istorică / Palestina, primul meci în Europa

Dispută istorică / Palestina, primul meci în Europa

de Ovidiu Ciutescu    |    07 Mai 2009   •   00:00

Echipa naţională de fotbal a Palestinei a disputat pentru prima oară în istoria sa un meci amical în Europa. Elevii lui Izet Hamzeh au fost martori, pe arena Edmond Machtens din Molenbeek, la un eveniment "istoric" cu scop pacifist.



"A fost nevoie de multe eforturi diplomatice pentru a permite anumitor jucător să iasă din Gaza şi din Cisiordania pentru ca acest meci să aibă loc", a subliniat Leila Chahid, delegat general pentru Palestina la Bruxelles. Echipa palestiniană a jucat în compania FC Brussels, echipă din divizia secundă Belgiană, pe stadionul Edmond Machtens din Molenbeek, în faţa a 3-4.000 spectatori. Meciul a fost câştigat cu scorul de 4-3 de divizionara secundă din Belgia.

Federaţia palestiniană de fotbal s-a înfiinţat în 1988, an în care a fost afiliată la FIFA. Reprezentativa acestei ţări îşi dispută meciurile de pe teren propriu în Quatar şi Iordania. Acest joc a făcut parte dintr-o serie de manifestări în cadrul sărbătoririi înfiinţării Agenţiei Naţiunilor Unite pentru refugiaţii palestinieni, în 1949, notează AFP.


×
Subiecte în articol: sport