x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Divizia A - Din sezonul 2006-2007, din nou 18 echipe

Divizia A - Din sezonul 2006-2007, din nou 18 echipe

11 Apr 2005   •   00:00

Adunarea Generala ordinara a FRF a votat ieri revenirea la sistemul competitional cu 18 echipe incepand din sezonul 2006-2007.


  • de VICENTIU NEAGOE
  • SPORT
  • PROIECT DE VIITOR. Mircea Sandu se retrage in decembrie. Gestul sau ar putea fi urmat de Dumitru Dragomir, care a anuntat ieri ca se gandeste sa plece de la LPF
    In sistemul care va fi introdus peste un an si jumatate, Divizia A cu 18 echipe, vor retrograda 4 echipe, urmand a se schimba si modul de desfasurare a Diviziei B. Esalonul secund va avea, incepand din 2006, doua serii de cate 18 echipe, in loc de 3 serii de cate 16, cum este acum. Primele doua clasate din cele doua serii ale diviziei B vor promova direct, renuntandu-se la meciurile de baraj. Sezonul 2005-2006 va fi unul de tranzitie, urmand sa retrogradeze ocupantele locurilor 15 si 16 si sa promoveze castigatoarele celor 3 serii din B, si invingatoarea turneului in 3 dintre ocupantele locurilor 2.

    STRANIERI. S-a hotarat si numarul stranierilor care pot juca intr-un meci oficial. Numarul maxim de jucatori din alta tara care pot evolua intr-o echipa pe tot parcursul unei partide este de 5 la "A" si 3 la "B". De asemenea, formatiile din esalonul secund vor fi obligate ca in permanenta sa aiba un junior in teren, iar cele din "C", cate doi.

    FINALA LA BUCURESTI?
    In anul 2009 se implinesc 100 de ani de la infiintarea Federatiei Romane de Fotbal. Pentru a sarbatori cum se cuvine centenarul, seful FRF a precizat ca intentioneaza sa se adreseze forului european pentru a obtine gazduirea in acel an a finalei Cupei UEFA. "Sunt sigur ca UEFA va fi de acord, dar va trebui sa rezolvam problema stadionului pe care ar trebui sa se joace meciul. Ori va fi gata pana atunci Stadionul National din Complexul "Lia Manoliu", ori vom incerca construirea unui nou stadion ultramodern, dar nu putem face asta fara sprijin financiar din partea Guvernului", a declarat Mircea Sandu.

    MITICA AR FUGI SI EL
    In cadrul adunarii, Dumitru Dragomir a spus ca fotbalul romanesc are un viitor negru daca sportul nu va fi considerat o prioritate: "Guvernul ne invata sa furam, asa ca multi oameni de fotbal sunt si vor mai fi prin tribunale si prin puscarii. Poate ma satur si fug si eu. Ma gandesc foarte serios sa ma retrag daca n-o sa pot face nimic. Oamenii politici se pricopsesc si fotbalul ramane sarac". Seful LPF l-a ironizat pe Gigi Netoiu, care declarase ca va premia orice echipa care invinge Bistrita, spunand ca asteapta sa vada cati bani vor primi jucatorii lui FCM Bacau pentru victoria in fata Gloriei.

    DECIZII NOI
    Presedintele FRF, Mircea Sandu, l-a avut drept invitat de onoare pe vicepresedintele UEFA si, totodata, pe presedintele Federatiei Spaniole de Fotbal, Angel Maria Villa Luna. Acesta a prezentat trei reglementari noi ale UEFA. Incepand cu sezonul viitor se va putea folosi in meciurile oficiale si gazonul sintetic, iar numarul de jucatori inscrisi pe foaia oficiala de joc va fi de 25, nu de 22, ca pana acum. Din 2006, UEFA impune echipelor folosirea treptata a unor fotbalisti crescuti in competitia interna, dupa cum urmeaza: in sezonul 2006-2007, 4 jucatori, dintre care 2 crescuti de clubul respectiv si 2 de alta grupare; in 2007-2008, 6 jucatori (3 plus 3); in 2008-2009, 8 fotbalisti (4 plus 4).
    ×
    Subiecte în articol: sport