x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Divizia A - Steaua ramane cu punctele

Divizia A - Steaua ramane cu punctele

de Mihai Igirosanu    |    02 Iun 2006   •   00:00
Divizia A - Steaua ramane cu punctele

Comisia de Apel a refuzat ieri sa decida la masa verde titlul de campioana. Memoriul Rapidului, care solicita depunctarea Stelei pentru rasism, a fost respins, mentinandu-se hotararea initiala.

Din cauza declaratiilor tematoare ale patronului Stelei, Gigi Becali, care se temea de o eventuala depunctare, sediul LPF a fost ieri impanzit de jandarmi. In cele din urma, Comisia a decis sa mentina hotararea Comisiei de Disciplina, ros-albastrii urmand sa dispute meciul cu Jiul, de sambata seara, fara spectatori si ramanand cu amenda de 25.000 de euro elvetieni.

LAMURIRE. "Comisia a ascultat ambele pareri si a respins apelurile mentinand deciziile initiale. Nu se poate vorbi de discriminare, rasism sau xenofobie in Romania", a declarat imediat dupa sedinta vicepresedintele Comisiei de Apel, Iosif Robi Urs. Imediat dupa sedinta, patronul Stelei, Gigi Becali, a declarat: "Nu sunt multumit. Este adevarat, Steaua nu a fost depunctata, am castigat eu, dar vreau sa se judece si mai corect. Daca voi ataca decizia? Este posibil, sa vedem motivarea lor", a spus Becali.

PREVIZIUNI. Cu putin timp inaintea luarii deciziei, presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a lasat clar de inteles ca Steaua nu va fi depunctata. "Circulara FIFA la care face referire Rapidul nu a fost inclusa in statutul FRF." Intr-un interviu acordat miercuri pe site-ul FIFA, presedintele Sepp Blatter confirma: "Comitetul Executiv a ratificat Codul Disciplinar. O echipa poate fi depunctata cu trei puncte sau sase puncte pentru jigniri repetate si incidente rasiste pe teren. Codul intra in vigoare de la 1 iulie si va fi aplicat si la Campionatul Mondial din Germania".

NEMULTUMIRE
"Este o decizie incorecta. Rapidul este jignit continuu de catre partenerii de intrecere si nu mai putem permite acest lucru la infinit. Federatia Romana de Fotbal nu a aplicat regulamentul aflat in vigoare, asa ca nu ne ramane decat sa ne cautam dreptatea la FIFA. Suntem decisi sa mergem pana la capat"
Constantin Zotta
secretar general Rapid

DINAMO, LA PLOIESTI
In cazul pedepsei aplicate celor de la Dinamo, Comisia de Apel a modificat decizia Comisiei de Disciplina. Astfel, echipa din Stefan cel Mare va juca in fata propriilor suporteri, insa a fost obligata sa organizeze partida cu FC National, de duminica, in afara Bucurestiului. Sanctiunea pecuniara, de 25.000 de euro, a fost redusa la doar 700. Dinamo a decis ca intalnirea cu "bancarii" sa aiba loc la Ploiesti, pe stadionul "Astra", incepand de la ora 18:00. Unul dintre argumentele importante ale deciziei a fost depozitia ivorianului Mariko Daouda (foto), care in prezent este legitimat la FC Arges. Fostul jucator dinamovist a trimis o scrisoare membrilor Comisiei de Apel a FRF, prin care cere ca Dinamo sa nu fie sanctionata pentru ca nu s-a simtit jignit de scandarile fanilor dinamovisti. "Ca au strigat zece oameni nu inseamna ca e galeria lui Dinamo", a precizat Daouda.

ETAPA 29
Primele doua meciuri ale etapei a 29-a vor avea loc astazi. De la ora 18:00, Gloria Bistrita va intalni, pe teren propriu, CFR Cluj, in direct pe Telesport, meci care va fi arbitrat de Robert Dumitru din Brasov. De la ora 20:00, intr-un joc care va fi transmis in direct de National TV, deja retrogradata FCM Bacau va primi replica celor de la FC Vaslui. Oaspetii mai au nevoie de un punct pentru a-si asigura si din punct de vedere matematic ramanerea in Divizia A. Confruntarea de la Bacau va fi arbitrata de ieseanul Anton Helesteanu. Restul partidelor acestei runde se vor desfasura maine, cu exceptia meciului dintre Rapid si Sportul Studentesc, programat pentru duminica seara, in Giulesti.
×
Subiecte în articol: sport