x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Djokovic este pe punctul de a doborî recordul lui Steffi Graf de dominație în circuitul mondial

Djokovic este pe punctul de a doborî recordul lui Steffi Graf de dominație în circuitul mondial

de Redacția Jurnalul    |    13 Feb 2023   •   19:20
Djokovic este pe punctul de a doborî recordul lui Steffi Graf de dominație în circuitul mondial
Sursa foto: Hepta

Circuitul profesionist de tenis ATP a adăugat weekendul trecut încă trei câștigători de turnee în cercul campionilor, însă în urma actualizării de luni a clasamentului mondial, Novak Djokovic își continuă dominația în fruntea topului ca jucător numărul 1 mondial.

Cu 7070 de puncte, el acumulează acum un total de 376 de săptămâni ca număr 1 mondial, fiind la un singur pas de a egala recordul deținut de legendara jucătoare Steffi Graf. Săptămâna viitoare, dacă rămâne pe prima poziție, Djokovic va egala recordul lui Graf, consolidându-și statutul de unul dintre cei mai mari jucători de tenis din toate timpurile.

Un alt jucător care face mișcări notabile în clasamentul ATP este Taylor Fritz, care ocupă în prezent locul 7, cu 3455 de puncte. Fritz a devenit jucătorul american cel mai bine clasat de la Mardy Fish în 2011 și face eforturi pentru a intra în top 5.

Spaniolul Carlos Alcaraz nu este departe de Djokovic, ocupând locul al doilea, cu 6730 de puncte. Starul grec Stefanos Tsitsipas îl urmează pe locul trei, cu 5940 de puncte, în timp ce norvegianul Casper Ruud ocupă locul patru, cu 5515 puncte.

Top 10 este completat de Andrey Rublev din Rusia, Rafael Nadal din Spania, Felix Auger-Aliassime din Canada, Holger Rune din Danemarca și Hubert Hurkacz din Polonia.

În afară de Fritz, alți jucători americani care trebuie urmăriți sunt Frances Tiafoe, clasat pe locul 15, și Tommy Paul, aflat în prezent pe locul 18, cu 1835 de puncte. Australianul Nick Kyrgios, italianul Lorenzo Musetti și Alexander Zverev își fac, de asemenea, loc în top 20.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: novak djokovic record