x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Djokovic și Sabalenka, desemnați "campioni mondiali" ai ITF pentru 2023

Djokovic și Sabalenka, desemnați "campioni mondiali" ai ITF pentru 2023

de Redacția Jurnalul    |    15 Dec 2023   •   19:30
Djokovic și Sabalenka, desemnați "campioni mondiali" ai ITF pentru 2023
Sursa foto: Hepta

Federația Internațională de Tenis (ITF) i-a desemnat pe Novak Djokovic și Aryna Sabalenka drept „campioni mondiali” ai anului 2023, după performanțele lor la turneele de Grand Slam din acest an.

Djokovic a primit premiul pentru a opta oară, un record, după ce a câștigat trei din cele patru turnee majore, a anunțat organismul mondial de conducere a sportului într-un comunicat de presă.

Sârbul în vârstă de 36 de ani și-a dus palmaresul de titluri de Grand Slam la 24, egalând-o pe Margaret Court cu cele mai multe trofee majore la simplu, și a câștigat titlul ATP Finals pentru a șaptea oară, un record, terminând anul pe primul loc în clasamentul general ATP.

Sabalenka a câștigat primul său turneu major la Australian Open, a terminat pe locul al doilea la US Open și a ajuns în semifinale atât la French Open, cât și la Wimbledon.

Bielorusa, care a fost devansată la sfârșitul anului de Iga Swiatek la WTA Finals, a declarat că anul 2023 a fost "incredibil" și a fost încântată să fie desemnată campioană mondială.

"Abia aștept să mă întorc pe teren pentru noul sezon din ianuarie", a declarat ea în comunicatul ITF.

Rajeev Ram și Joe Salisbury au luat premiul la dublu masculin după ce au câștigat al treilea titlu consecutiv la US Open, în timp ce Storm Hunter și Elise Mertens, finaliste la Wimbledon, au obținut titlul la dublu feminin.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: novak djokovic aryna sabalenka