x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Doar o miză ieftină

Doar o miză ieftină

de Mihai Igirosanu    |    10 Oct 2009   •   00:00
Doar o miză ieftină
Sursa foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Naţionala României va disputa în această seară, pe Maracana din Belgrad, penultimul meci din preliminariile CM 2010. Ieşită prematur din cărţile calificării, tricolorii vor evolua doar pentru orgoliu şi pentru a rămâne în urna a doua valorică.



Partida se va desfăşura cu casa închisă, impunătoarea arenă Maracana urmând a fi umplută de 60.000 de suporteri sârbi care vor crea o atmosferă incendiară. "La astfel de meciuri importante, cum e cel cu România, trebuie să apară ceva deosebit, neobişnuit. Sclipirile individuale pot fi decisive, dar având la bază un joc colectiv. Nu trebuie să ne fie teamă, trebuie să găsim o cale de a elibera energia şi de a trage foloase din asta. Fiecare jucător trebuie să fie motivat. E adevărat că fiecare poate găsi o cale individuală, dar dacă vom câştiga, va fi o victorie colectivă. Nu trebuie să privim atmosfera din tribune ca pe ceva care ne distrage. Fiţi siguri că jucătorii vor da totul, vor face extraefort pentru a învinge", a sintetizat selecţionerul sârbilor, Radomir Antici, atmosfera existentă la Belgrad înaintea meciului cu România.

RADIOGRAFIA CĂPITANULUI

Căpitanul echipei naţionale a spus din nou lucrurilor pe nume, caracterizând dur fotbalul românesc: "Avem cinci echipe în Cupele Europene şi credem că pacientul a fost salvat. Nu! Pacientul e grav bolnav şi trebuie salvat". Jucătorul lui Internazionale Milano a mai afirmat că scandalurile din fotbalul românesc se resimt şi asupra evoluţiilor pe care tricolorii le au la echipele de club. "Fotbaliştii din Liga 1 joacă mai mult meciuri fără spectatori sau fără miză. Stresul, presiunea şi responsabilitatea pe care ar trebui să o simtă nu o simt pentru că le este luată încrederea de o persoană. Jucătorii din Liga 1 uită de toate necazurile în momentul în care ajung în cantonamentul naţionalei."

Mutu, debut sub Răzvan

Încă din momentul în care a anunţat lotul, selecţionerul Răzvan Lucescu a afirmat că are o idee asupra echipei de start pe care o va folosi în meciul cu Serbia din această seară, iar antrenamentele din ultimele zile, din cantonamentul de la Mogoşoaia, l-au convins care sunt jucătorii cei mai în formă. Linia defensivă va fi aceeaşi ca la Paris, în timp ce la mijloc benzile vor fi schimbate în totalitate, Dacian Varga şi Adrian Cristea urmând să fie titularizaţi. În atac, pe lângă Ciprian Marica, singurul titular de drept al postului, Răzvan Lucescu îl va trimite pe Adrian Mutu, "Briliantul" urmând a bifa contra Serbiei primul meci în echipa naţională de la schimbarea selecţionerului. Faţă de ultimul meci disputat de tricolori, în urmă cu o lună, acel 1-1 din Ghencea cu Austria, Răzvan Lucescu va opera patru modificări, din schemă ieşind Cristian Săpunaru, Mihai Roman, Paul Codrea şi Gigel Bucur.

5290-103787-zigicpozacaseta.jpg

Zigici, apt de joc
Publicaţia Vecernje Novosti a anunţat ieri că atacantul lui Santander, uriaşul de 2,02 metri, Nikola Zigici (foto) va putea evolua în această seară, deşi ieşise accidentat la ultimele antrenamente. "Victoria în meciul cu România şi calificarea la CM au devenit o obsesie. Toată lumea aşteaptă un triumf al jucătorilor lui Antici. De miercuri, Nikola Zigici se antrenează la intensitate maximă şi e apt de joc", a scris publicaţia citată.

×
Subiecte în articol: sport