x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Doar pentru onoare

Doar pentru onoare

de Mihai Igirosanu    |    03 Dec 2009   •   00:00
Doar pentru onoare
Sursa foto: Gabriela Arsenie/Gazeta sporturilor/Intact images

Dincolo de calculele complicate, Dinamo şi CFR Cluj evolează în această seară doar pentru onoarea care, până ieri, le-a fost călcată în picioare în Europa League.



Dacă Dinamo - Sturm Graz pare o confruntare între codaşele grupei, meciul de pe Parken Stadion din Copenhaga are o miză mai importantă pentru echipa locală decât pentru CFR Cluj, trupa din Gruia pierzând aproape toate şansele de calificare după înfrângerea, suferită etapa trecută, 2-3, acasă, cu Sparta Praga.

AUSTRIECII AU VENIT DECIMAŢI

Delegaţia celor de la Sturm Graz a sosit ieri la prânz în România. Antrenorul Franco Foda se confruntă cu mari probleme de efectiv înaintea meciului din această seară, din Ştefan cel Mare, şase titulari, Haas, Hassler, Hlinka, Kienzl, Bukva şi Weber, nefăcând deplasarea în Bucureşti. "Nu e un meci amical, chiar dacă nu mai avem şanse de calificare, e vorba despre prestigiu, puncte în Europa şi bani. Până acum am pierdut trei meciuri la acelaşi scor, 0-1, şi am făcut un egal, e momentul unei victorii", a spus Foda. Pe de altă parte, directorul sportiv al lui Sturm, Oliver Kreuzer, a dezvăluit obiectivul principal al austriecilor: "Vrem să învingem la Bucureşti, dar e mai important meciul de duminică, de la Graz, cu Salzburg, în campionat".

TONY SE TEME DE ARBITRI
În ciuda şanselor aproape inexistente de calificare, fundaşul CFR-ului, Tony, este montat pentru calificare: "Trebuie să avem aceeaşi atitudine ca la meciul de acasă cu FC Copenhaga, nu mergem ca turişti. Sper ca arbitrul să fie corect, pentru că în meciul cu Sparta am avut doi oameni eliminaţi". De partea cealaltă, unul dintre cei mai experimentaţi oameni ai danezilor, Hjelte Norregaard, a spus: "Suntem pe final de sezon, mai sunt câteva meciuri, dar motivaţia de a câştiga este foarte mare".

Refuzat de CFR

Portarul din această seară al celor de la FC Copenhaga, Johan Wiland, şi-a adus aminte că a fost la un pas să ajungă în urmă cu exact doi ani chiar la adversara CFR Cluj. "În decembrie 2007 puteam ajunge la Cluj. Niciodată nu am spus nu echipei CFR Cluj, doar că ei l-au ales pe portarul lui Rosenborg, Lars Hirschfeld. Dar nu se poate spune că am fost dezamăgit, pentru că imediat am primit o nouă propunere de la Elfsborg, cu care m-am înţeles ca în cazul unei oferte bune de afară să pot pleca, lucru care s-a întâmplat când, în vara anului trecut, am ajuns la Copenhaga", a spus Wiland.

×
Subiecte în articol: sport