x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Echipa naţională:Chivu se întoarce

Echipa naţională:Chivu se întoarce

de Vlad Ionescu    |    05 Oct 2008   •   00:00
Echipa naţională:Chivu se întoarce

Reprezentativa tricoloră se reuneşte mâine, în vederea meciului din 11 octombrie, de la Constanţa, contra Franţei, care poate fi decisiv în lupta pentru calificarea la turneul final al Mondialului sud-african din 2010. 



Reprezentativa tricoloră se reuneşte mâine, în vederea meciului din 11 octombrie, de la Constanţa, contra Franţei, care poate fi decisiv în lupta pentru calificarea la turneul final al Mondialului sud-african din 2010.  


Selecţionerul Victor Piţurcă a trimis încă de acum zece zile telegramele jucătorilor din străinătate, pe lista convocaţilor aflându-se şi Cristi Chivu, care revine la naţională după aproape patru luni. Căpitanul tricolorilor a jucat accidentat la EURO 2008, după care s-a operat la umărul stâng, devenind indisponibil o lungă perioadă de timp. "Ştiu că nu va juca în acest sfârşit de săptămână pentru Inter. Aşa are timp să se odihnească pentru partida cu Franţa", a spus selecţionerul, acesta explicând şi de ce nu l-a mai chemat pe Radu Ştefan: "M-a deranjat comportamentul său la antrenamente. De când a ajuns la Lazio, s-a schimbat. Când o să-şi revină, o să-l chem". Ceilalţi "stranieri" pe care contează Piţurcă sunt Cristian Săpunaru, Cosmin Contra, Răzvan Raţ, Mihăiţă Neşu, Paul Codrea, Răzvan Cociş, Adrian Mutu, Ciprian Marica şi Daniel Niculae.


PROBLEME. Jucătorii din campionatul intern vor fi anunţaţi în această seară, după încheierea partidelor din Liga 1. Este cert că dinamovistul Marius Niculae, accidentat înaintea meciului din Cupa UEFA, cu NEC Nijmegen, nu va face parte din lot, cum la fel de sigure sunt şi convocările lui Mirel Rădoi şi a lui Gabriel Tamaş. "Pe Marius Niculae nu mă pot baza. Pompiliu Popescu mi-a spus că va lipsi trei săptămâni. Cu Tamaş totul e OK. Are probleme cu glicemia, el nu mănâncă dulce. I s-a mai întâmplat să-i vină rău şi la echipa naţională. Despre Rădoi nu credeam că se va reface aşa de repede. Mă bucur că a jucat contra Fiorentinei şi contez pe el la meciul cu Franţa", a spus Piţurcă. Iniţial, meciul de sâmbătă fusese programat să înceapă la ora 20:15, însă FIFA a acceptat propunerea FRF ca acesta să se dispute de la 21:40.


ADVERSARI. Francezii vor sosi la Constanţa vineri şi vor fi cazaţi la hotelul Europa din Eforie Nord. Selecţionerul Raymond Domenech a renunţat nu doar la conferinţa de presă, ci şi la antrenamentul oficial, astfel că Henry, Ribery, Vieira sau Benzema vor lua contact cu stadionul Farul direct la meci. Tehnicianul continuă să fie atacat din toate părţile în Hexagon, ultimul pe lunga listă a contestatarilor săi fiind fostul internaţional Youri Djorkaeff. "Actuala generaţie are un potenţial uriaş, însă din 2006 nu ne-am mai îndeplinit nici un obiectiv şi nu am mai progresat deloc. Ne lipseşte omogenitatea şi spiritul de echipă, iar pentru acest fapt este responsabil selecţionerul Domenech. Este cea mai rea situaţie posibilă", a afirmat fostul campion mondial din 1998.

×
Subiecte în articol: sport