x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport ECHIPA NAŢIONALĂ - Chivu şi Florentin Petre, lăsaţi pe dinafară

ECHIPA NAŢIONALĂ - Chivu şi Florentin Petre, lăsaţi pe dinafară

05 Noi 2008   •   00:00
ECHIPA NAŢIONALĂ - Chivu şi Florentin Petre, lăsaţi pe dinafară

Victor Piţurcă nu a convocat decât şase stranieri pentru meciul amical pe care reprezentativa României îl va susţine contra Georgiei la data de 19 noiembrie, pe Stadionul Dinamo.



Cei şase jucători care activează în străinătate şi vor trebui să răspundă prezent la reunirea lotului, programată luni, 17 noiembrie, la ora 12:00, la Centrul de Fotbal Mogoşoaia, sunt: Răzvan Raţ (Şahtior Doneţk), Mihăiţă Neşu (FC Utrecht), Paul Codrea (AC Siena), Răzvan Cociş (Lokomotiv Moscova), Adrian Mutu (AC Fiorentina) şi Ciprian Marica (VfB Stuttgart).

EXPLICAŢIILE LUI PIŢURCĂ
Dacă neconvocarea lui Cristi Chivu era previzibilă, căpitanul “naţionalei” accidentându-se în ultimul joc disputat cu echipa sa de club, Inter Milano, în campionatul Italiei, surprind în schimb absenţele lui Florentin Petre, George Ogăraru şi a lui Cristian Săpunaru, toţi aceştia luând parte la ultima acţiune a “tricolorilor”, meciul cu Franţa (2-2), de la Constanţa, din preliminariile CM 2010. “Într-un fel, era normal să nu fiu convocat, pentru că acest meci cu Georgia e o ocazie pentru selecţioner să vadă la lucru şi alţi jucători”, a declarat Florentin Petre, cel care a înscris primul gol al României în meciul cu “Les Bleus”. Alţi jucători din străinătate care au cochetat cu prima reprezentativă şi nu au primit telegrame de convocare pentru meciul cu Georgia sunt: Daniel Niculae (Auxerre), Nicolae Dică (Catania), Cosmin Moţi (Siena) şi Ştefan Radu (Lazio). “Pe Moţi şi pe Dică nu i-am chemat pentru că nu sunt titulari la echipele lor de club, iar pe Ştefan Radu fiindcă are probleme de comportament, pe care trebuie să şi le rezolve, plus că pe postul lui îi am pe Raţ şi pe Neşu. La Daniel Niculae am renunţat pentru că el este încă afectat de moartea tatălui său”.

×
Subiecte în articol: sport