x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Echipa nationala - Ne-a invins Uruguay

Echipa nationala - Ne-a invins Uruguay

de Mihai Igirosanu    |    25 Mai 2006   •   00:00
Echipa nationala - Ne-a invins Uruguay

In primul meci al turneului din SUA, echipa nationala a pierdut destul de clar, 0-2, la Los Angeles, in fata unei re-prezentative a Uruguayului lipsita de cei mai importanti jucatori.

Selectionerul Victor Piturca a inceput partida de pe Memorial Coliseum, unde tricolorii au fost incurajati de aproximativ 5.000 de romani stabiliti in SUA, cu un "11" bazat mai mult pe stranieri: Lobont - Contra, Tamas, Iencsi, P. Stoica - Oprita, Ov. Petre, Soava, Cocis - Mutu, M. Niculae.

GAFE. Pe un teren de o calitate indoielnica, romanii au inceput destul de bine, insa aceasta nu avea sa fie decat o impresie, iar hibele aveau sa apara in toate compartimentele. Lobont a gafat la golul doi, Tamas si Iencsi au creat practic deschiderea scorului, Soava si Ovidiu Petre s-au calcat pe picioare in centrul liniei de mijloc, Mutu a vrut sa faca multe, dar n-a fost in stare, iar Marius Niculae nu a putut iesi din clestele stoperilor "celesti".

RESEMNAT. Dupa pauza, Piturca i-a aruncat in lupta pe Bostina, Daniel Niculae, Radoi, Nicolita si Goian, dar startul reprizei, cu golurile lui Gonzalo Vargas (’46, ’59), avea sa fie decisiv pentru rezultatul final. In ultimele zece minute, Nicolita, Daniel Niculae si Mutu au irosit trei mari ocazii de a inscrie macar golul de onoare. "A fost o victorie meritata si fara dubii a Uruguayului. Puteau sa se desprinda mai clar si inainte de pauza. Oboseala si greselile individuale si-au spus cuvantul", a motivat selectionerul Victor Piturca. Sambata dimineata, la ora 4:00, tot in transmisiune directa pe TVR 1, la Chicago, Romania va disputa cel de-al doilea meci de verificare impotriva Irlandei de Nord.

DUR
"Nu pot spune prea multe despre un asemenea meci. Poate cu exceptia lui Adrian Mutu si a lui Razvan Cocis, toti ceilalti jucatori s-au comportat ca niste adormiti pe teren. Acum mi-am dat si eu seama, odata in plus, cat de important este acest turneu de pregatire si cat de greu este sa construiesti o echipa nationala!" - Dumitru Dragomir presedinte LPF

REACTII
Jocul tricolorilor, dar mai ales calitatea turneului american au starnit reactii negative din partea oamenilor importanti din fotbalul romanesc. Unul dintre componentii de baza ai Generatiei de Aur, Gabi Balint, a declarat ieri: "Auzisem de turneul de susa din America. Nu stiam cand e meciul, dar, chiar daca stiam, tot nu m-as fi trezit la ora aia. Probabil ca au fost toti adormiti pe teren". Liderul Scolii Nationale de Antrenori, Mircea Radulescu, a fost mai rezervat: "Cred ca Piturca, la experienta sa, nu a fost surprins de evolutie si nici de rezultat. Important e daca selectionerul a mai adaugat inca ceva la munca pe care o face pentru pregatirea meciurilor oficiale din preliminariile Campionatului European".

REGRETE
La scorul de 1-0 pentru Uruguay, in minutul 49, cei aproape 5.000 de romani prezenti la meci au inceput sa scandeze numele mijlocasului stelist Banel Nicolita. Acesta a fost introdus pe teren in minutul 56, in locul colegului sau de la Steaua, Daniel Oprita. La final, capitanul tricolorilor, in absenta lui Cristian Chivu, Adrian Mutu (foto, in duel cu Estoyanoff), a spus: "Ne pare rau de suporteri, ca au batut atat drum pana aici si nu am putut sa le oferim un rezultat mai bun".

RESPECT
Intr-o declaratie acordata cotidianului Belfast Telegraph, viitorul adversar al "tricolorilor", mijlocasul nord-irlandez Sammy Clingan, a demonstrat ca respecta echipa lui Victor Piturca. "Romania are multi jucatori valorosi, care au jucat mereu bine si sunt convins ca va fi un meci intens", a spus Clingan, care a debutat in partida cu Uruguay, disputata marti dimineata la New York, pierduta 0-1. In acel meci, antrenorul Lawrie Sanchez a mizat pe alti patru debutanti, Jeff Hughes, Sean Webb, Mark Hughes si Kyle Lafferty. In meciul contra Romaniei va bifa prima selectie si portarul Alan Blayney. Lotul Irlandei de Nord este format din jucatori legitimati la echipe modeste din ligile inferioare engleze sau din Scotia.
×
Subiecte în articol: sport