x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Echipa naţională - Reunire fără nici o grijă

Echipa naţională - Reunire fără nici o grijă

de Mihai Igirosanu    |    12 Noi 2007   •   00:00
Echipa naţională - Reunire fără nici o grijă
Sursa foto: Razvan Pasarica/

Lotul echipei reprezentative, deja calificată la Euro 2008, se va reuni astăzi, la ora 12:00, la Centrul Naţional de la Mogoşoaia, pentru meciurile cu Bulgaria (17 noiembrie la Sofia) şi cu Albania (21 noiembrie la Bucureşti).


Lotul echipei reprezentative, deja calificată la Euro 2008, se va reuni astăzi, la ora 12:00, la Centrul Naţional de la Mogoşoaia, pentru meciurile cu Bulgaria (17 noiembrie la Sofia) şi cu Albania (21 noiembrie la Bucureşti).

După ce a renunţat vineri la Cosmin Contra şi la Laurenţiu Roşu, selecţionerul Victor Piţurcă a anunţat aseară, după meciul Dinamo - Rapid, numele jucătorilor din campionatul intern, care vor completa lotul pentru ultimele partide din preliminariile "europenelor" din Austria şi Elveţia.


ABSENŢE. Din cauza programului competiţional incărcat din acest week-end, la reunirea de astăzi, pe lăngă fotbaliştii convocaţi din Liga 1 se vor prezenta incă zece jucători legitimaţi la cluburi din străinătate: George Ogăraru (Ajax), Gabriel Tamaş şi Daniel Niculae (ambii de la Auxerre), Cristian Chivu (Inter Milano), Răzvan Raţ (Şahtior Doneţk), Paul Codrea (Siena), Răzvan Cociş (Lokomotiv Moscova), Florentin Petre (ŢSKA Sofia), Adrian Mutu (Fiorentina) şi Ciprian Marica (VfB Stuttgart). Ceilalţi "stranieri" vor face joncţiunea cu colegii lor direct in cantonamentul de la Mogoşoaia in cursul zilei de astăzi, spre seară. Naţionala lui Victor Piţurcă va pleca joi spre Sofia, la ora 17:00, de pe Aeroportul Otopeni, urmănd să revină in ţară sămbătă, imediat dupa meciul cu Bulgaria, programat de la ora 18:00 pe Stadionul "Vasil Levski". Confruntarea cu Albania, ultima pentru tricolori din aceste preliminarii, va avea loc miercuri, 21 noiembrie, de la ora 18:00, pe Stadionul "Lia Manoliu".


SALARIU. Obţinerea calificării inainte de termen i-a impresionat pe conducătorii FRF, care au anunţat deja că salariile tehnicienilor vor fi mărite in curănd. "Vom imbunătăţi contractul lui Piţurcă. După aceste două meciuri, cu Bulgaria şi Albania, ne vom aşeza la masa negocierilor pentru a ajunge la un numitor comun cu selecţionerul ca să continue, oricum continuă, dar in condiţii mai avantajoase pentru el şi pentru staff. Vrem să mărim consistent salariile lui Piţi şi ale staff-ului său", a declarat directorul general al forului de la Casa Fotbalului, Ionuţ Lupescu.


Adversari

Selecţionerul Bulgariei, Dimităr Penev, a convocat 20 de jucători pentru meciurile cu Romănia şi Slovenia. El nu va putea conta pe atacantul formaţiei engleze Manchester City, Valeri Bojinov, şi pe Svetoslav Todorov de la Charlton Athletic, ambii accidentaţi. Iată lotul bulgar: Ivankov (Kayserispor), I. Petrov (ŢSKA Sofia) - portari; Iliev, Tuncev, Todorov (toţi trei de la ŢSKA Sofia), Tomasici, Vagner, Milanov (toţi trei de la Levski Sofia), Zanev (Celta Vigo) - fundaşi; S. Petrov (Aston Villa), S. Anghelov (Energie Cottbus), Telkiyski, Iovov (ambii de la Levski Sofia), Iankov (Hanovra), Georgiev (MSV Duisburg), Dafchev (Lokomotiv Sofia) - mijlocaşi; Berbatov (Tottenham), M. Petrov (Manchester City), Dimitrov (ŢSKA Sofia), Lazarov (Slavia Sofia).

×
Subiecte în articol: sport sofia