x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport ECHIPA NAŢIONALĂ - "Tricolori" de plastilină

ECHIPA NAŢIONALĂ - "Tricolori" de plastilină

de Marius Mihalcea    |    06 Oct 2008   •   00:00
ECHIPA NAŢIONALĂ - "Tricolori" de plastilină

Accidentările care au făcut ravagii în lotul primei noastre reprezentative la "dubla" cu Lituania şi cu Insulele Feroe îi dau mari bătăi de cap lui Victor Piţurcă şi înaintea confruntării cu Franţa.



Accidentările care au făcut ravagii în lotul primei noastre reprezentative la "dubla" cu Lituania şi cu Insulele Feroe îi dau mari bătăi de cap lui Victor Piţurcă şi înaintea confruntării cu Franţa.
Astăzi, la ora 12:00, la Casa Fotbalului este programată reunirea lotului echipei naţionale în vederea partidei de sâmbătă cu Franţa, de la Constanţa, din preliminariile CM 2010, însă veştile ce parvin din tabăra "tricolorilor" nu sunt deloc în măsură să ne entuziasmeze. Din contră.


Absenţe şi incertitudini

Din cauza accidentării suferite marţea trecută în meciul cu Fiorentina, stelistul Bănel Nicoliţă a ieşit sigur din cărţi pentru meciul cu Franţa, locul său fiind luat de Florentin Petre. Absenţa maratonistului din Făurei nu este singura problemă serioasă cu care se confruntă Piţurcă. Ieşit accidentat în minutul 32 al meciului pe care Siena l-a câştigat în faţa Romei, Paul Codrea a spus, la rândul său, pas meciului cu Franţa. Mai departe, vedetele "naţionalei", Cristi Chivu şi Adrian Mutu, care i-au lipsit atât de mult selecţionerului în "dubla" cu Lituania şi cu Feroe, dar şi Ciprian Marica nu sunt nici ei apţi de joc în momentul de faţă. De altfel, aceştia nici nu au evoluat în week-end pentru echipele lor de club, nefiind nici măcar convocaţi de antrenorii lor. Pentru selecţioner, veştile proaste vin însă şi din est, Răzvan Raţ, deşi refăcut, fiind departe de forma care l-a consacrat, dar şi din ţară, Mirel Rădoi abia reintrând în circuit. Cu toate astea, Piţurcă a renunţat la Cosmin Contra, aproape deloc utilizat la Getafe.
Cu atâtea probleme pe cap, Piţurcă i-a convocat pe Galamaz, Iulian Tameş, Valerică Găman şi Bogdan Stancu, jucători care n-au avut până acum de-a face cu echipa naţională. "Sper să nu fie nimic grav în cazul lui Codrea şi că acesta îşi va reveni cât mai repede. Se joacă un meci la trei zile şi este destul de greu să menţii ritmul, să-ţi revii", a declarat Cristian Chivu în legătură cu accidentarea lui Codrea, care a suferit o miozită din cauza efortului depus în ultima săptămână, în care a disputat trei meciuri.


Noutăţi de ultimă oră în lotul lui Piţi

O oră mai târziu după reunirea de la Casa Fotbalului, în jurul orei 13:00, echipa naţională va pleca spre Constanţa, locul de disputare a partidei cu Franţa (21:40, în direct la Antena 1), deplasarea urmând a se face cu autocarul. "Tricolorii" se vor caza la Mamaia, la Hotelul Rex. Pentru meciul cu reprezentativa cocoşului galic, FRF va pune în vânzare 9.000 de tichete, pe care suporterii le vor putea achiziţiona începând de joi de la casele de bilete ale arenei "Farul". Piţurcă a anunţat aseară şi jucătorii convocaţi din campionatul intern. Aceştia sunt: Lobonţ, Pantilimon – portari, Ogăraru, Tamaş, Galamaz, D. Goian, V. Găman, D. Stoica, G. Mureşan,
I. Tameş, Aliuţă, G. Bucur, Fl. Costea şi B. Stancu – jucători de câmp.


  • Mutu - revine după o accidentare la braţul stâng. N-a jucat ieri, la Chievo, dar a fost integralist marţi, cu Steaua, în Liga Campionilor
  • Chivu - revine după o operaţie la umăr. N-a jucat sâmbătă cu Bologna. Nu a jucat nici miercuri, în Liga Campionilor, cu Werder Bremen
  • Raţ - a fost accidentat la coapsa stângă. A fost reţinut în lot pentru meciul de ieri al Şahtiorului. Nu a jucat miercuri, în Ligă, contra Barcelonei

Franţa, cu toate vedetele

Lotul convocat de selecţionerul Franţei, Raymond Domenech, pentru partida cu România este următorul: Mandana (Marseille), Lloris (Lyon) – portari; Abidal (Barcelona), Sagna, Gallas, Clichy (toţi Arsenal), Evra (Manchester United), Fanni (Rennes), Mexes (AS Roma), Squillaci (FC Sevilla); L. Diarra (Portsmouth), Toulalan (Lyon), Malouda (Chelsea), Ben Arfa (Marseille), A. Diarra, Y. Gourcuff (Bordeaux), Vieira (Inter Milano), Ribery (Bayern München) – mijlocaşi; Henry (Barcelona), Anelka (Chelsea), Benzema (Lyon), Sinama-Pongolle (Atletico Madrid). Altfel, partida de la Constanţa va fi condusă de o brigadă de arbitri din Belgia, compusă din Frank De Bleeckere – la centru, Peter Hermans şi Alex Verstraeten – asistenţi.

×
Subiecte în articol: sport