x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Emma Răducanu a revenit în circuitul feminin, cu o victorie în primul tur la Auckland

Emma Răducanu a revenit în circuitul feminin, cu o victorie în primul tur la Auckland

de Redacția Jurnalul    |    02 Ian 2024   •   13:00
Emma Răducanu a revenit în circuitul feminin, cu o victorie în primul tur la Auckland
Sursa foto: Hepta

La primul meci de tenis după 259 de zile, Emma Răducanu a învins-o marți pe Gabriela Ruse la ASB Classic, turneul WTA 250 de la Auckland. Fosta campioană de la US Open s-a impus cu 6-3, 4-6, 7-5, la capătul unui meci ce a durat două ore și jumătate.

Cele două jucătoare au mers cap la cap în primul set, până la 4-3 pentru britanică, aceasta reușind apoi singurul break al setului, la a treia tentativă, după care a închis jocul cu 6-3.

Ruse a dat semne pentru o posibilă revenire în debutul setului secund, cu un avans de 2-0 și un break în față, pe care l-a și cedat însă pentru 3-2.

Răducanu nu a reușit însă să-și continue revenirea și a pierdut pe serviciul propriu pentru 4-2. A mai urmat un schimb de break-uri, cel al româncei concluzionând setul cu 6-4 și ducând meciul în joc decisiv.

Doar până la 2-2 a reușit Ruse să mențină echilibrul în setul 3, Răducanu câștigând apoi trei game-uri consecutive pentru a servi pentru meci în game-ul 8. Ruse a ripostat cu un prim rebreak, după care, pe propriul serviciu a fost nevoită să salveze două mingi de meci ale britanicei.

La 5-4, Răducanu a servit din nou pentru meci, însă românca a izbutit să egaleze la 5-5, dar nu a mai făcut față forcing-ului de final al britanicei, care chiar dacă a mai ratat o minge de meci a câștigat următoarele două game-uri, pentru a obține calificarea în optimile de finală.

Răducanu o va întâlni în turul secund la Auckland (Noua Zeelandă) pe ucraineanca Elina Svitolina, cap de serie numărul 2, care a învins-o pe Caroline Wozniacki mai devreme, tot marți.

Pentru prezența în primul tur, Gabriela Ruse, care a venit din calificări, va primi un cec de 2.890 dolari și un punct WTA.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: emma raducanu auckland