x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Etapa despartirilor - Trei mari jucatori au agatat ghetele in cui

Etapa despartirilor - Trei mari jucatori au agatat ghetele in cui

de Delia Gomoescu    |    09 Mai 2006   •   00:00

Gica Craioveanu a spus adio fotbalului in acelasi timp cu alti doi fotbalisti de marca: Zinedine Zidane, vedeta lui Real Madrid, si Amedeo Carboni, veteranul Valenciei.

"Carboni pe Mestalla, Zidane pe Bernabeu. Etapa despartirilor. Marele Craioveanu si-a incheiat cariera tinut in brate de coechipierii sai si primind aplauzele unor suporteri care cu siguranta nu vor gasi prea curand un simbol precum era Gica. De fiecare data cand romanul intra pe teren, stadionul se cutremura. Nu conta ca era minutul 5 sau 95, nu conta relatia cu presedintele Angel Torres. Lui Gica i s-a iertat totul. Pentru totdeauna, mare jucator!" Asa a comentat ieri cotidianul madrilen AS, facand referire si la despartirea lui Craioveanu de suporterii lui Getafe.

Atacantul roman a evoluat pentru ultima oara in fata propriilor sustinatori duminica, in partida pe care Getafe a castigat-o cu 3-1 in fata celor de la Cadiz, in penultima

ETAPA. Craioveanu a intrat pe teren in minutul 68, in locul lui Gavilan, si a fost aplaudat la scena deschisa de cei aproximativ 12.000 de spectatori.

AMINTIRE. Vizibil emotionat, Zidane a facut schimb de tricouri cu Riquelme la finalul jocului cu Villarreal
SIMBOL. Desi a jucat doar patru ani la Getafe, Craioveanu a fost un jucator unic in ochii suporterilor
"BUNICUL". La 41 de ani impliniti la 6 aprilie, Carboni era veteranul Valenciei

ZIDANE
Zinedine Zidane s-a despartit cu gol de fanii lui Real Madrid. Francezul a marcat in minutul 66 al partidei cu Villarreal, scor 3-3. Cei 80.000 de spectatori au desfasurat un mozaic reprezentand tricoul cu numarul 5. Pe ecranele stadionului a fost difuzat un montaj cu faze de joc in care a fost implicat Zidane la Real.

CRAIOVEANU
In ultima perioada, Craioveanu a intrat in conflict cu presedintele Angel Torres. Oficialul spaniol a declarat ca romanul nu va ocupa o functie la club si nici nu va beneficia de un meci de retragere. Nascut la 14 februarie 1968, Craioveanu a jucat la Metalurg Slatina, Universitatea Craiova, Real Sociedad, Villarreal si Getafe.

CARBONI
La 41 de ani, Amedeo Carboni a jucat ultimul sau meci pe "Mestalla": Valencia - Atletico Madrid 1-1. Intrat in minutul 58, italianul a primit banderola de capitan de la Albelda, fiind recunoscut unanim drept simbol al echipei. El a evoluat pentru Valencia in 244 de partide de campionat, insa nu a marcat decat un gol.
×
Subiecte în articol: sport craioveanu