x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Euro 2008 - Fotbalistii ar putea fi impozitati

Euro 2008 - Fotbalistii ar putea fi impozitati

16 Aug 2006   •   00:00

Componentii echipelor participante la turneul final al Euro 2008, deci si tricolorii, daca se vor califica, ar putea fi obligati sa plateasca impozite in Elvetia pentru sumele pe care le vor incasa in timpul competitiei gazduite impreuna cu Austria.

LEGE. Purtatorul de cuvant al Administratiei federale a impozitelor, Emmanuel Lauber, sustine ca, potrivit legislatiei elvetiene, toate serviciile prestate pe teritoriul acestei tari si platite de un organism elvetian trebuie impozitate pe plan local. "UEFA, care are sediul in Elvetia, subventioneaza federatiile nationale, care la randul lor platesc primele jucatorilor", a explicat Lauber, care considera ca "banii pentru prime provin din Elvetia, deci acestia sunt impozabili".

ACASA. Presedintele Euro 2008 SA, Martin Kallen, apreciaza insa ca acest rationament nu este corect si ca jucatorii ar trebui sa plateasca impozite in tara de origine, nu in tara gazda a competitiei. Asa s-a intamplat si la Euro 2004, cand Portugalia a ajuns la un acord cu UEFA pentru a renunta la taxe. Acum, forul european vrea sa apeleze la toate armele juridice pentru a obtine o scutire fiscala, insa expertii spun ca o astfel de tentativa are slabe sanse de reusita, pentru ca legea elvetiana nu contine ambiguitati.

×
Subiecte în articol: sport