x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Euro 2008/ Tika-taka, tika-taka … Espana campeon! (video)

Euro 2008/ Tika-taka, tika-taka … Espana campeon! (video)

de Cristi Severin    |    30 Iun 2008   •   00:00

Finala Euro 2008 ● Spania - Germania: 1-0 ● A înscris Torres (min. 33). Să învăţăm şi noi că poveştile mai au şi final fericit. Chiar şi după 44 de ani.



Luis Aragones. 69 de ani şi 338 de zile. A triumfat, preluînd de la Otto Rehhagel tradiţia încununării în competiţie a celui mai vîrstnic antrenor. A făcut-o însă fără rigiditatea sau chinul înaintaşului său.

Spre bucuria generală nu s-a comportat ca şi un bunic ursuz decît atunci cînd era nevoie, cînd indicaţiile sale şfichiuiau nărăvaşa cavalcadă conchistadoare, cuceritoare de spaţii, baloane, şi ovaţii. În mojarul experienţei sale s-a ivit fotbalul "dintr-o bucată", tika-taka, în care flamenco-ul paselor s-a concretizat în lovituri de graţie toreadoare în poarta adversă, ca şi în această seara cînd Lahm era doar o reluare pe lîngă Torres .

A uitat de molipsitor-plictisitoarea autobază, oferită drept scuză atunci cînd fotbalul se pierde printre bani şi interese, şi a oferit chiar şi ochiului neutru plăcerea de a admira evoluţia unei echipe frumoase, dăruită cu inspiraţie şi tehnicitate, cu foame de succes. Un moment de redeşteptare a fotbalului, ca joc şi joacă. 

Să învăţăm şi noi că poveştile mai au şi final fericit. Chiar şi după 44 de ani. Cine se încumetă să aştepte? Tika-taka... 

×
Subiecte în articol: sport