x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Euro 2008 - Triumful lui Hiddink

Euro 2008 - Triumful lui Hiddink

de Marius Mihalcea    |    23 Iun 2008   •   00:00
Euro 2008 - Triumful lui Hiddink

După ce a dus Coreea de Sud pînă în semifinalele Mondialului asiatic din 2002, tehnicianul olandez şi-a mai probat o dată valoarea, de astă dată pe spinarea compatrioţilor.



EURO 2008 ● Olanda – Rusia 1-3, după prelungiri
După ce a dus Coreea de Sud pînă în semifinalele Mondialului asiatic din 2002, tehnicianul olandez şi-a mai probat o dată valoarea, de astă dată pe spinarea compatrioţilor.

Rusia lui Guus Hiddink a trimis acasă o echipă a Olandei garnisită cu vedete de 24 de karate, aceleaşi care, nu mai departe decît în faza grupelor, măturaseră pe jos cu campionii şi vicecampionii lumii. Mai mult decît atît, “Zbornaia” nu i-a dat nici o şansă “Portocalei Mecanice”, lucru recunoscut cu sportivitate de olandezi.

REACŢII. “Am jucat un fotbal frumos în grupă, dar în această partidă nu am mai făcut-o. Scorul de 0-0 la pauză a fost un miracol. Nu a fost ziua noastră. În prelungiri am avut probleme fizice. Trei, patru jucători nu au mai contat, iar ruşii au terminat în forţă. Nu înţeleg totuşi de ce nu am stat mai bine la acest capitol, fiindcă am avut aproape o săptămînă de odihnă mai mult decît Rusia, trebuia să fim mai în formă”, a spus selecţionerul Olandei, Marco Van Basten. “Am jucat prost, am fost de nerecunoscut, iar înfrîngerea noastră este justă”, a spus olandezul Van der Vaart. “Pe durata acestui meci nu am fost nici o clipă destul de buni ca să batem Rusia”, a declarat portarul Edwin Van der Sar, care şi-a anunţat şi retragerea din echipa naţională.

De partea cealaltă, selecţionerul Rusiei, Guus Hiddink, a spus cum a pregătit meciul şi a subliniat faptul că eliminarea Olandei constituie cea mai mare performanţă din cariera sa de antrenor: “De obicei, Olanda este o echipă pe care este imposibil să o domini tactic, tehnic şi fizic. Noi am reuşit să facem acest lucru, la toate cele trei capitole. Fotbaliştii mei, în loc să joace pe contraatac, au continuat să preseze pentru a înscrie golul victoriei. E cu atît mai remarcabil cu cît aceşti jucători tineri nu au jucat împreună decît cîteva săptămîni. Sînt mîndru de ei. Pentru că nu am avut decît două zile de pregătire şi nu am putut pune la punct toate detaliile tactice, pot spune că am obţinut o performanţă incredibilă, pe care nu am mai reuşit-o niciodată în cariera mea”.

RECUNOAŞTERE
“Hiddink a cîştigat acest meci. El ne-a spus că olandezii vor fi agresivi încă din start, aşa că i-am surprins aplicînd exact aceeaşi tactică. Hiddink este cel mai bun dintre olandezi! Nu am cuvinte să descriu ceea ce simt”
Andrei Arşavin - atacant Rusia



  • 0-1 Pavlyuchenko ’56


  • 1-1 Ruud van Nistelrooy ’86


  • 1-2 Torbinski ’112


  • 1-3 Arshavin ’116


×
Subiecte în articol: sport