x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport EUROFLASH - 22 iunie 2004

EUROFLASH - 22 iunie 2004

22 Iun 2004   •   00:00

Henry a castigat Gheata de Aur

Thierry Henry a devenit primul francez castigator al Ghetei de Aur. Atacantul lui Arsenal a inscris 30 de goluri in editia 2003-2004 a campionatului Angliei, acumuland 60 de puncte. Pe locul secund se afla brazilianul Ailton, cu 28 de goluri inscrise pentru Werder Bremen, in timp ce pozitia a treia e ocupata de Djibril Cisse (Auxerre), cu 26 de reusite in Ligue 1. Pe locul 4 s-a clasat golgeterul din Serie A, ucraineanul Andrei Sevcenko (AC Milan). Castigatorul din sezonul trecut, olandezul Roy Makaay (Bayern Munchen), a ocupat locul 7.

SANCTIUNI. Capitanul reprezentativei Bulgariei, Stilian Petrov, a declarat ca UEFA ar trebui sa ii sanctioneze aspru pe arbitrii care gresesc la CE. Petrov a fost eliminat pentru proteste in partida cu Danemarca, scor 0-2, in urma careia Bulgaria a pierdut orice sansa de calificare in sferturi. "Sunt furios si cred ca este timpul ca UEFA sa ii sanctioneze pe arbitri. Atunci cand jucatorii gresesc, ei sunt exclusi din echipa. Daca antrenorii pierd prea multe meciuri, sunt demisi. De ce nu se intampla nimic cu arbitrii?", a spus Petrov.

TATIC. Mijlocasul italian Gennaro Gattuso a fost invoit de selectionerul Giovanni Trapattoni pentru a-si vedea copilul nou-nascut. Sotia fotbalistului a nascut duminica, la o clinica din localitatea Gallarate, o fetita care se va numi Gabriela. Gattuso, care este suspendat pentru cumul de cartonase galbene si nu va juca in ultimul meci al Italiei din grupa C, cu Bulgaria, va reveni in Portugalia in aceasta dimineata.

PARIURI. Peste 500 de persoane au fost arestate in Thailanda pentru organizarea sau participarea la pariuri ilegale de la inceputul CE. Astfel, politia a retinut 464 de pariori si 51 de organizatori de pariuri si a confiscat echivalentul a 4.000 de euro in moneda locala si aproximativ 5 milioane de euro in bilete de pariuri. In urma unor sondaje de opinie efectuate inainte de inceperea competitiei, s-a estimat ca thailandezii vor paria aproximativ 800 de milioane de dolari in timpul Euro 2004.

Programul meciurilor

DANEMARCA - SUEDIA

Morten Olsen s-a enervat la conferinta de presa, cand a fost intrebat de un eventual aranjament intre echipa sa si suedezi. "Este ridicol. Vom juca la victorie", a spus Olsen. Un rezultat de cel putin 2-2 ar califica ambele selectionate, iar Italia ar pleca acasa chiar daca ar castiga in fata Bulgariei. Ambele reprezentative scandinave au promis ca vor juca "pe bune".

Danemarca: Sorensen - Helveg, Laursen, Henriksen, N. Jensen - Gravesen, Tomasson, D. Jensen - Gronkjaer, Sand, Jorgensen. Antrenor: Morten Olsen

Suedia: Isaksson - Nilsson, Mellberg, Jakobsson, Edman - Linderoth - Wilhelmsson, A. Svensson, Ljungberg - Larsson, Ibrahimovici. Antrenori: Lars Lagerbaek si Tommy Soderberg

ITALIA - BULGARIA

Victoria in aceasta seara nu garanteaza "azzurrilor" locul in sferturi. Calificarea Italiei depinde si de rezultatul celuilalt meci. Bobo Vieri i-a atacat pe ziaristi, acuzandu-i ca ar fi inventat o presupusa cearta cu Buffon la finalul meciului cu Suedia. Apoi, atacantul a "sarit" peste o sedinta de pregatire din cauza unor dureri la genunchi care il fac incert pentru meciul de azi.

Italia: Buffon - Panucci, Nesta, Materazzi, Zambrotta - Fiore, Pirlo, Perrotta, Del Piero - Cassano, Vieri. Antrenor: Giovanni Trapattoni

Bulgaria: Zdravkov - V. Ivanov, Zagorcici, Kotev, Stoianov - Peev, Borimorov, Hristov, M. Petrov - Jankovici, Berbatov. Antrenor: Plamen Markov
×
Subiecte în articol: sport