x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport EUROFLASH - 25 iunie 2004

EUROFLASH - 25 iunie 2004

25 Iun 2004   •   00:00
DEMISIE. Presa spaniola a anuntat ieri demisia selectionerului Inaki Saez, care a renuntat la post in urma eliminarii nationalei iberice la EURO 2004. Postul de radio "Cadena Ser" si cotidianul "Marca" sustin ca tehnicianul, al carui contract este valabil pana in 2006, si-a depus demisia miercuri seara in fata presedintelui Federatiei Spaniole de Fotbal (FEF), Angel Maria Villar. Potrivit surselor citate, FEF va renunta, astazi, in mod oficial, la serviciile lui Saez, desi tehnicianul anuntase marti ca va ramane selectioner al Spaniei.

OFERTA. Clubul Chelsea Londra ii ofera internationalului englez Wayne Rooney un salariu de cinci ori mai mare decat castiga la actualul sau club, Everton. Rooney, care are in acest moment un salariu de 15.000 de lire sterline pe saptamana, ar putea castiga 85.000 daca s-ar realiza transferul sau la echipa miliardarului Roman Abramovici. Chelsea este dispusa sa plateasca 30 de milioane de lire pentru tanarul atacant englez, cu 20 de milioane mai putin decat cere Everton.

PREMIERE. Componentii echipei nationale a Greciei vor fi premiati cu suma de un milion de euro de Guvernul elen, dupa ce au obtinut calificarea in sferturile de finala ale CE. Aceasta suma se adauga primei stabilite de Federatia Elena de Fotbal pentru calificarea in aceasta faza a competitiei, in valoare de 2,42 milioane de euro. Reprezentativa Greciei, clasata pe locul al doilea in grupa A, va intalni azi, in al doilea sfert de finala al Campionatului European, pe detinatoarea titlului, echipa nationala a Frantei.

FRANTA - GRECIA

FRANTA

Iritat de criticile primite in presa franceza, selectionerul Jacques Santini a rabufnit ieri: "Nu inteleg cum de ziaristii nostri doresc si se asteapta sa batem fiecare adversar cu 5-0!?". Referitor la meciul cu Grecia, Santini a contrazis opiniile cum ca francezii ar fi avut noroc de un adversar facil: "Cand invingi Portugalia si faci egal cu Spania orice se poate spune, dar nu si faptul ca esti doar o surpriza. Grecii sunt bine organizati si este o reprezentativa greu de infrant". In afara fundasului Sagnol, care are fracturat bratul stang si nu mai poate evolua aproximativ o luna, in lotul "cocosilor" nu mai exista probleme medicale sau legate de sanctiuni disciplinare. Interesant este ca miercuri seara, jucatorii lui Santini au avut pentru prima oara prilejul de a se intalni cu sotiile sau prietenele de cand se afla in Portugalia.

Echipa probabila
Barthez - Thuram, Desailly, Silvestre, Lizarazu - Pires, Vieira, Makelele, Zidane - Henry, Trezegut. Antrenor: Jacques Santini

GRECIA

Marile probleme din lotul elenilor sunt reprezentate de suspendarea atacantului Zysis Vryzas, care a primit al doilea cartonas galben in meciul cu Rusia si accidentarea mijlocasului dreapta, Stelios Giannakopoulos. Totusi, selectionerul Otto Rehhagel va beneficia de revenirea play-maker-ului Giorgios Karagounis, dupa suspendarea care l-a tinut pe tusa impotriva rusilor. Ieri, antrenorul german a fost sincer: "Vom avea nevoie de un miracol ca sa trecem de Franta!". La randul sau, mijlocasul lui AEK Atena, Vassilis Tsartas, a precizat: "Ar fi o minciuna sa spunem ca nu pornim ca outsideri, dar nu uitati ca in acest moment diferentele dintre echipe nu mai sunt asa de mari". Grecii vor miza pe inca aproximativ 10.000 de fani, care vor sosi in aceasta dimineata la Lisabona.

Echipa probabila
Nikopolidis - Seitaridis, Dellas, Kapsis, Venetidis - Giannakopoulos, Katsouranis, Zagorakis, Karagounis - Papadopoulos, Charisteas. Antrenor: Otto Rehhagel
×
Subiecte în articol: sport