x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport EXCLUSIV / Gică Lepădatu: Pentru Florin Costea am riscat inclusiv serviciul. Sponsorii îmi cereau să-l scot din echipă!

EXCLUSIV / Gică Lepădatu: Pentru Florin Costea am riscat inclusiv serviciul. Sponsorii îmi cereau să-l scot din echipă!

de Ovidiu Ciutescu    |    20 Oct 2008   •   00:00
EXCLUSIV / Gică Lepădatu: Pentru Florin Costea am riscat inclusiv serviciul. Sponsorii îmi cereau să-l scot din echipă!

Florin Costea, golgheterul Universităţii Craiova, a constituit, pe vremea junioratului, un adevărat măr al discordiei între antrenorul său şi sponsorii clubului la care atacantul era legitimat.



Crescut la FC Teleşpan’97 Rm Vâlcea, Florin Costea a debutat la seniori, în Divizia B,  încă de la 16 ani. „Mi-a câştigat un meci, în doar 2 minute, în deplasare cu Industria Sârmei Câmpia Turzii”, spune antrenorul de atunci al vâlcenilor - Dumitru Teleşpan. Până să ajungă la acest debut şi apoi la naţionala României, Florin Costea a avut  de tras destul de mult sub comanda profesorilor Emil Ciulei şi Gică Lepădatu.

Amintiri neplăcute
Ultimul dintre antrenori, fost fundaş stânga la Universitatea Craiova între 1969 şi 1973, îşi aminteşte că îl băga la joc pe atacant peste voinţa sponsorilor: „Aveam doi sponsori la club şi nu puteam să-i ignorăm. Ei asigurau bugetul nostru. Aveau copiii legitimaţi aici şi nu prea jucau din cauza lui Costea. Ţin minte că la un meci pe care FC Teleşpan l-a disputat împotriva chinezilor de la şcoala lui Dobrin, aceştia m-au ameninţat că mă dau afară de la club dacă nu îi ascult. Era prea valoros acest copil pentru a le face pe plac! Ei bine, Costea joacă acum la naţională, copiii ălora... ”.

×
Subiecte în articol: sport