x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Cum arată afișele oficiale pentru JO Paris 2024: tentă suprarealistă și obsesie pentru detalii

Cum arată afișele oficiale pentru JO Paris 2024: tentă suprarealistă și obsesie pentru detalii

de Redacția Jurnalul    |    04 Mar 2024   •   23:16
Cum arată afișele oficiale pentru JO Paris 2024: tentă suprarealistă și obsesie pentru detalii
Sursa foto: X/Paris2024

Cu o tentă suprarealistă și o obsesie pentru detalii, afișele oficiale ale Jocurilor Olimpice și Paralimpice Paris 2024, prezentate luni, pun în evidență monumentele istorice și facilitățile sportive ale capitalei.

Cele două afișe pentru Jocurile Olimpice și Jocurile Paralimpice, concepute de artistul parizian Ugo Gattoni, se completează reciproc pentru a forma un afiș dublu.

Acestea ilustrează principalele monumente istorice din Paris, precum Turnul Eiffel, Arcul de Triumf și Grand Palais.

De asemenea, ele prezintă locurile și instalațiile sportive care vor fi folosite în timpul Jocurilor Olimpice și Paralimpice: Stade de France, râul Sena și Pont Alexandre III, dar și marea, cu referire la Marsilia și la locul unde se va defășura concursul de surf, Teahupoo din Tahiti.

Afișele oficiale sunt inspirate de mișcarea artistică suprarealistă, cu un nivel de precizie și de detaliu fără precedent în istoria Jocurilor Olimpice și Paralimpice.

Prin această alegere artistică, Paris 2024 aduce un omagiu "Manifestului suprarealist" scris de Andre Breton și publicat în 1924, anul în care s-au desfășurat ultimele Jocuri Olimpice în capitala Franței.

Opt mascote oficiale ale Paris 2024 sunt ascunse în aceste afișe, cu o trimitere ușor voalată la seria de cărți de puzzle pentru copii "Unde e Wally?".

"Acest lucru reprezintă aproximativ 2.000 de ore de muncă", a declarat Gattoni reporterilor.

Afișele vor fi expuse la Musee d'Orsay până luni.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

 

(sursa: Mediafax)

×