x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Anchetă pentru scandările homofobe din timpul confruntării Man Utd - Everton 

Anchetă pentru scandările homofobe din timpul confruntării Man Utd - Everton 

de Redacția Jurnalul    |    07 Ian 2023   •   19:30
Anchetă pentru scandările homofobe din timpul confruntării Man Utd - Everton 
Sursa foto: Hepta

O investigație a Footbal Association (FA) a fost lansată după ce scandări homofobe au fost auzite în timpul confruntării dintre Manchester United și Everton din turul al treilea al Cupei FA, vineri seară, pe Old Trafford.

FA a făcut o declarație cu privire la acest incident:

"Continuăm să lucrăm îndeaproape cu Crown Prosecution Service, precum și cu UK Football Policing Unit, în legătură cu utilizarea acestui termen.

O parte din munca noastră în acest domeniu a constat în furnizarea către autoritățile relevante a declarațiilor de impact din partea suporterilor LGBTQ+, detaliind modul în care scandările de această natură le afectează experiența și sentimentul de incluziune la meciurile de fotbal, astfel încât să se poată stabili o poziție și o înțelegere mai clară cu privire la această scandare.

Ne opunem cu fermitate tuturor formelor de discriminare și ne străduim să ne asigurăm că jocul nostru este un mediu sigur pentru toți, care îmbrățișează cu adevărat diversitatea și contestă comportamentul plin de ură atât pe teren, cât și în afara lui."

Manchester United a emis, de asemenea, o declarație cu privire la scandări, clubul spunând:

"Homofobia, la fel ca toate formele de discriminare, nu își are locul în fotbal. Manchester United este mândră de diversitatea bazei noastre de fani și de munca pe care am depus-o pentru a reduce cazurile precum cele pe care, din păcate, le-am auzit astăzi.

"Vom continua să milităm pentru incluziune și să combatem abuzurile discriminatorii, fie în interiorul stadioanelor, fie online. Acest lucru include colaborarea cu grupurile de fani pentru a-i educa pe aceștia cu privire la ofensa pe care o provoacă limbajul discriminatoriu."

Este pentru a doua oară în acest sezon când fanii lui United sunt anchetați în legătură cu scandări homofobe, prima dată după ce s-au auzit scandări în timpul unui meci cu Chelsea pe Stamford Bridge, în octombrie. Cântece similare au fost auzite pe 1 ianuarie, când Chelsea a vizitat City Ground pentru a înfrunta Nottingham Forest.

 

×
Subiecte în articol: ancheta scandări homofobe