x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Aproape 1.000 de suporteri au manifestat împotriva lui Gigi Becali

Aproape 1.000 de suporteri au manifestat împotriva lui Gigi Becali

24 Oct 2015   •   18:00
Aproape 1.000 de suporteri au manifestat împotriva lui Gigi Becali
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Aproape 1.000 de suporteri echipei de fotbal Steaua au manifestat sâmbătă, în faţa stadionului cu acelaşi nume din cartierul Ghencea din Bucureşti.

Suporterii, aflaţi în conflict de multă vreme cu patronul echipei Steaua, Gigi Becali, au scandat de nenumărate ori ''Steaua suntem noi'', au strigat împotriva finanţatorului.

Jean Pavel, fostul lider al galeriei suporterilor stelişti, a propus constituirea fanilor ''roş-albaştri'' într-o societate pe acţiuni, cu valoare nominală de 10 euro pe acţiune, care să achiziţioneze sigla şi palmaresul echipei Steaua, deţinute în prezent de CSA Steaua Bucureşti. Vorbitorii la miting au evocat posibilitatea ca 5 milioane de suporteri să achiziţioneze acţiuni la noua societate.

Pavel a afirmat că are o bază de date cu 3.500 de suporteri şi în maxim două săptămâni societatea ar putea lua constituită, subliniind că nu contează suma cu care va intra un suporter, dar care va trebui să aducă alţi adepţi pentru a consolida societatea. În scopul de a grăbi procesul se va înfiinţa o pagină de Facebook pentru doritori.

''Vă asigur că sunt mulţi foşti jucători ai Stelei printre noi'', a declarat Pavel în legătură cu susţinătorii proiectului, fără a menţiona numele lor.

Pavel a afirmat că ''Gigi Becali nu are Steaua'' şi că o echipă cu ''sută la sută acţionariat format din suporteri'' este singura şansă de supravieţuire a Stelei.

Mitingul s-a desfăşurat fără incidente. Organizatorii se aşteptau iniţial la circa 10.000 de fani, unii veniţi chiar din provincie, şi au dorit să demonstreze în incinta Complexului Sportiv, dar Clubul Sportiv al Armatei Steaua a respins acest lucru, întrucât baza din Ghencea are statut de cazarmă militară.

×
Subiecte în articol: gigi becali suporteri staua