x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Atleta olimpică Rebecca Cheptegei a murit la patru zile după ce a fost incendiată de iubitul ei

Atleta olimpică Rebecca Cheptegei a murit la patru zile după ce a fost incendiată de iubitul ei

de Redacția Jurnalul    |    05 Sep 2024   •   12:00
Atleta olimpică Rebecca Cheptegei a murit la patru zile după ce a fost incendiată de iubitul ei

Atleta olimpică din Uganda, Rebecca Cheptegei, a murit în Kenya, la patru zile după ce a fost incendiată de iubitul ei, au anunțat joi oficiali ugandezi ai atletismului.

„Am aflat de decesul trist al atletei noastre olimpice Rebecca Cheptegei... în urma unui atac al prietenului ei”, a transmis președintele Comitetului Olimpic din Uganda, Donald Rukare, într-o postare pe X, citat de AFP.

„A fost un act laș și lipsit de sens care a dus la pierderea unei mari atlete. Moștenirea ei va continua să dăinuie”, a adăugat el.

Potrivit poliției, un bărbat identificat ca fiind partenerul lui Cheptegei, Dickson Ndiema Marangach, ar fi stropit-o cu benzină și i-ar fi dat foc duminică, la locuința sa din Endebess, în vestul comitatului Trans-Nzoia.

Incidentul a avut loc la doar câteva săptămâni după ce Cheptegei, în vârstă de 33 de ani, participase la maratonul Jocurilor Olimpice de la Paris, unde s-a clasat pe locul 44.

Cheptegei a suferit arsuri pe 80% din suprafața corpului și de atunci a luptat pentru viața ei într-un spital din Kenya.

„Toate organele ei au cedat noaptea trecută”, a declarat joi pentru AFP un medic de la Moi Teaching and Referral Hospital.

Presa kenyană a relatat că una dintre fiicele lui Cheptegei a asistat la agresiune în casa mamei sale.

Atacul vine la doi ani după ce atleta de origine kenyană Damaris Mutua a fost găsită moartă în Iten, un centru de alergare de renume mondial din Valea Riftului.

Iar în 2021, alergătoarea kenyană Agnes Tirop, în vârstă de 25 de ani, care a bătut recorduri, a fost găsită înjunghiată mortal în locuința sa din Iten în 2021. Soțul ei este judecat pentru uciderea ei și a negat acuzațiile.

Cele mai recente cifre ale Biroului Național de Statistică din Kenya, publicate în ianuarie 2023, au arătat că 34% dintre femeile din țară au fost supuse violenței fizice de la vârsta de 15 ani.

(sursa: Mediafax)

×