x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport CIO suspendă Comitetul Olimpic din Guatemala

CIO suspendă Comitetul Olimpic din Guatemala

17 Oct 2022   •   11:20
CIO suspendă Comitetul Olimpic din Guatemala

Comitetul Internațional Olimpic a suspendat Comitetul Olimpic din Guatemala, ca urmare a faptului că această țară nu a reușit să rezolve o dispută juridică internă.

CIO avertizase luna trecută că, în cazul în care problema nu va fi rezolvată până la 15 octombrie, Comitetul Olimpic Național al țării va fi interzis.

„Nu s-a putut găsi nicio soluție între Comitetul Național Olimpic (CNO) din Guatemala și autoritățile relevante din Guatemala în termenele prevăzute", a declarat CIO într-un comunicat.

CNO a fost în conflict cu Curtea Constituțională a țării din cauza unor prevederi din regulamentul organismului olimpic.

Suspendarea CIO înseamnă că sportivii din Guatemala nu își pot reprezenta țara la Jocurile Olimpice, iar CNO este blocat de la orice finanțare din partea CIO.

„În interesul sportivilor și al mișcării olimpice din Guatemala, CIO a îndemnat CNO și autoritățile relevante din Guatemala să se întâlnească și să găsească o soluție acceptabilă... care să permită Comitetului Executiv al CIO să ridice suspendarea CNO cât mai curând posibil", a declarat CIO.

Parisul va găzdui următoarea ediție a Jocurilor Olimpice în 2024.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cio