x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport (P) Cum văd bookmakerii returul semifinalelor UEFA Champions League

(P) Cum văd bookmakerii returul semifinalelor UEFA Champions League

16 Mai 2023   •   11:22
(P) Cum văd bookmakerii returul semifinalelor UEFA Champions League

UEFA Champions League este competiția numărul 1 la nivel de echipe de club, fără doar și poate. La fel ca în fiecare an, elita fotbalului european luptă pentru a ajunge în ultimul act – ce în 2023 este programat pe 10 iunie, la Istanbul. Semifinalele ediției 2022/2023 sunt cu adevărat electrizante, fiind implicate Real Madrid, Manchester City, Inter Milano și AC Milan.

Topul favoritelor UCL s-a schimbat

Cotele pentru câștigătoarea Champions League au suferit modificări după manșa tur. Manchester City este în continuare favorita numărul 1, având o cotă de 1.65. Real Madrid în schimb nu mai este cotată cu șansa a doua, acolo fiind Inter Milano – cu o cotă de 4.00. Băieții lui Carlo Ancelotti au acum o cotă de 5.00 pentru a câștiga finala de la Istanbul. După o evoluție modestă în turul semifinalelor, AC Milan a rămas ultima favorită la trofeu, însă cota este mult mai mare – 40.00.

Dintre toate cele 4 formații ce evoluează în penultima manșă, Manchester City este singura echipă ce nu a reușit să câștige vreodată trofeul. Tocmai această lipsă de experiență le dă fiori suporterilor de pe Etihad Stadium. În ultimii doi ani, Real Madrid și Chelsea i-au furat visul lui Pep Guardiola de a le aduce șeicilor cel mai important trofeu.

Inter Milano în schimb are de partea ei istoria și este cu un pas în marea finală. Victoria cu scorul de 2-0 nu ar trebui să le dea mari emoții elevilor lui Inzaghi. Nu scorul în sine este liniștitor, ci evoluția celor de la AC Milan. Theo Hernandez & co. practic nu au contat în turul de pe San Siro.

Inter, coșmarul rivalei din acest sezon

Cu siguranță situația este una tensionată în vestiarul celor de la AC Milan. Echipa a pierdut 3 derby-uri consecutive cu Inter, iar astfel de rezultate sunt taxate mereu de suporteri. Prima înfrângere în 2023 – contra rivalilor – a venit pe 18 ianuarie, în Supercupa Italiei. Atunci diferența a fost una evidentă, Inter câștigând cu scorul de 3-0.

Lautaro Martinez & co. și-au dovedit din nou superioritatea în luna februarie, când au câștigat un Derby della Madonnina în Serie A – 1:0 pe Giuseppe Meazza. Săptămâna precedentă, Inter s-a impus din nou, 2-0 în prima manșă a semifinalelor UEFA Champions League. Scorul a fost deschis de Edin Dzeko în minutul 8, iar Mkhitaryan a închis tabela doar 3 minute mai târziu.

Returul este programat pe data de 16 mai 2023, de la ora 22:00. Inter pornește ca favorită, având o cotă de 2.10. Casele de pariuri acordă o cotă de 3.35 pentru un eventual rezultat de egalitate, în timp ce succesul oaspeților este cotat cu 4.00.

Diferența de valoare și formă de moment între acestea este una atât de mare, încât cota pentru o eventuală calificare din partea trupei lui Stefano Pioli este 11.25!

Xabi Alonso vs. Jose Mourinho

În Europa League, Juventus a primit vizita celor de la Sevilla – cele două remizând cu scorul de 1:1 – iar Bayer Leverkusen s-a deplasat la AS Roma, acolo unde a cedat cu scorul de 1-0. Momentan, elevul nu a reușit să își depășească maestrul, însă Xabi Alonso va încerca să obțină o victorie acasă în fața celor de la AS Roma.

Duelul de pe Stadio Olimpico a fost decis de către golul marcat de Bove în minutul 63 – din pasa lui Tammy Abraham. Succesul din Europa League a fost unul de care romanii aveau mare nevoie, în condițiile în care veneau după două remize (cu AC Milan & Monza) și două înfrângeri (Atalanta & Inter) în Serie A.

Manșa retur va avea loc pe BayArena din Leverkusen, joi 18 mai 2023 – de la ora 22:00. Nemții pornesc cu prima șansă, având o cotă de 2.04 pentru o victorie în timpul regulamentar. Remiza este cotată cu 3.55, iar un nou succes al italienilor cu 3.95.

În ceea ce privește calificarea, AS Roma pornește cu prima șansă – fiind la adăpostul victoriei din tur. Gruparea din „Cizmă” are o cotă de 1.55 pentru a ajunge în finala Europa League. De partea cealalta, Bayer Leverkusen este cotată cu 2.47 pentru a răsturna rezultatul din tur și a se califica în utlimul act de la Budapesta.

 

Pentru finala Conference League, sunt rămase în luptă AZ Alkmaar, West Ham, Fiorentina – echipă la care a evoluat și antrenorul celor de la Rapid București, Adrian Mutu - și FC Basel.

Cotele prezentate pot suferi modificări în orice moment.

 

×