x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Djokovic, criticat pentru că a cerut derogare de la vaccinare, pentru a juca la Australian Open

Djokovic, criticat pentru că a cerut derogare de la vaccinare, pentru a juca la Australian Open

05 Ian 2022   •   10:20
Djokovic, criticat pentru că a cerut derogare de la vaccinare, pentru a juca la Australian Open
Sursa foto: Hepta

Jamie Murray, de șapte ori campion de Grand Slam la dublu, s-a numărat printre cei care au contestat decizia de a-i acorda numărului unu mondial Novak Djokovic o scutire medicală de la a se vaccina împotriva COVID-19, pentru a putea participa la Australian Open.

Djokovic, care aspiră la un al 10-lea titlu la Melbourne Park la sfârșitul acestei luni, a primit marți autorizarea de a juca la primul turneu major al anului de la Tennis Australia, chiar dacă nu este vaccinat.

Organismul de conducere al turneului stipulase că toți participanții trebuie să fie vaccinați împotriva coronavirusului sau să aibă o scutire medicală acordată de un grup de experți independenți.

Murray a declarat, citat de Reuters, că i-ar fi fost greu să obțină o scutire similară dacă ar fi fost în locul sârbului.

„Adică, nu știu ce să spun despre asta, de fapt... Cred că dacă aș fi fost eu cel care nu era vaccinat nu aș fi obținut o scutire", a declarat britanicul în timpul ATP Cup, de la Sydney.

Dar, bravo lui pentru că a primit autorizația de a veni în Australia și de a concura".

Paul Annacone, fostul antrenor al lui Roger Federer și Pete Sampras, a declarat că, din câte a înțeles el, cererile de scutire medicală se fac în mod anonim.

„Cele două comisii prin care trece cererea nu știu cine este persoana respectivă, se uită doar la simptome", a declarat Annacone, la Tennis Channel.

„Dacă această integritate este menținută, atunci ceea ce este făcut, este făcut. Dar se vor pune multe întrebări".

Annacone a declarat că Djokovic ar trebui să se aștepte în continuare la o oarecare tensiune din partea fanilor tenisului din Australia, care au fost nevoiți să suporte mai multe restricții din cauza COVID-19 în ultimii doi ani.

„Dar Novak Djokovic este destul de bun atunci când există un pic de antagonism", a spus el, citata de aceași sursă.

Jucătoarea americană Taylor Townsend a declarat că spectatorii vor trece cu vedere după ce îl vor vedea pe Djokovic în acțiune.

„Când va intra pe teren și va începe să arate ceea ce face bine, adică să joace un tenis extraordinar și să distreze, cred că vor fi foarte fericiți", a spus ea.

Căpitanul Marii Britanii la ATP Cup, Liam Broady, a declarat că nu există altă opțiune decât să aibă încredere în faptul că Djokovic a avut un motiv valabil pentru a cere o derogare.

Decizia a fost însă condamnată de jurnaliști și de foști sportivi din Australia.

Andy Maher, prezentator de televiziune din Melbourne, a declarat: „Djokovic este un mare jucător al tuturor timpurilor, dar nu este esențial".

Fostul jucător de Australian Rules (fotbal australian), Corey McKernan, a scris pe Twitter: „Oamenii care au persoane dragi care sunt pe moarte sau unii care au nevoie de tratament urgent nu pot intra în propriile state. Le spuneți oamenilor că nu pot merge la Coles (supermarket n.r.) sau la o cafenea fără să fie vaccinați, dar dacă ești numărul unu mondial primești un permis?".

O victorie la Australian Open, care va începe pe 17 ianuarie, va însemna pentru Djokovic al 21-lea titlu într-un turneu major, cu unul mai mult decât recordul pe care îl împarte cu Roger Federer și Rafa Nadal.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Novak Djokovic