x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport ENEL a întrerupt curentul la baza sportivă Pro Rapid din cauza datoriilor clubului giuleştean

ENEL a întrerupt curentul la baza sportivă Pro Rapid din cauza datoriilor clubului giuleştean

08 Iul 2016   •   14:50
ENEL a întrerupt curentul la baza sportivă Pro Rapid din cauza datoriilor clubului giuleştean

Compania de energie electrică ENEL a întrerupt curentul la baza sportivă Pro Rapid, locul de antrenament şi sediul grupării giuleştean, din cauza neachitării facturilor în valoare de peste 80.000 de lei de către acţionarul majoritar Valerii Moraru, au declarat vineri, pentru AGERPRES, surse din cadrul clubului.

Furnizarea energiei electrice a fost întreruptă joi după-amiază, după meciul amical pe care formaţia pregătită de antrenorul Dan Alexa l-a disputat la Pro Rapid cu CS Baloteşti şi câştigat cu scorul de 2-1. În aceste condiţii, activitatea echipei şi a personalului din administraţie a fost suspendată. Jucătorii din lotul echipei au venit azi la şedinţa de pregătire programată vineri dimineaţă, dar nu s-au putut antrena în mod organizat din acest motiv. Câţiva dintre ei s-au pregătit în sala de forţă, iar restul au plecat acasă.

"Fără curent nu îţi poţi desfăşura activitatea la Pro Rapid, nu merg calculatoarele, nu merge nimic. Iar la echipă e la fel. Jucătorii nu pot face nici măcar duş după antrenamente. Asta pentru că centrala, care într-adevăr merge cu motorină, nu poate funcţiona fără curent. Ieri după meci jucătorii au făcut duş cu apă caldă pentru că încă nu se tăiase curentul. Dar de azi ei au două variante, la Pro Rapid cu apă rece pe întuneric sau fiecare la el acasă", a afirmat sursa citată.

În absenţa energiei electrice, terenul central din cadrul bazei, singurul care este folosit în momentul de faţă, nu poate fi întreţinut. "Pompele de irigare a gazonului funcţionează pe bază de curent, aşadar fără ele nu se poate întreţine terenul de antrenament. În câteva zile o să devină impracticabil", a adăugat sursa.

Baza Pro Rapid a rămas încă de acum un an fără gaze, furnizorul întrerupând alimentarea tot din cauza unor facturi neplătite în valoare de peste 50.000 de lei.

Situaţia clubului Rapid este cu atât mai dificilă cu cât cererea de suspendare a hotărârii de faliment a fost respinsă joi de Curtea de Apel Bucureşti, iar lichidatorul judiciar Aurel Brihac a început deja demersurile pentru dizolvarea societăţii SC Rapid SA. În aceste condiţii, clubul Rapid nu va fi înscris în ediţia 2016-2017 a Ligii I. Termenul pentru înscriere este 12 iulie, dată fixată de Liga Profesionistă de Fotbal pentru tragerea la sorţi a programului următorului sezon. Cel mai probabil, formaţia Rapid se va înscrie în Liga a V-a, ultimul eşalon fotbalistic zonal.

La 14 iunie, Tribunalul Bucureşti a dispus intrarea în faliment a SC Rapid SA, societatea care administrează clubul de fotbal cu acelaşi nume, în urma unei solicitări venite din partea ANAF. Instanţa a ridicat la acea dată dreptul de administrare al FC Rapid SA şi a dispus dizolvarea societăţii debitoare.

Gruparea de fotbal Rapid, care a promovat la finalul sezonului trecut în Liga I, se află în procedură de insolvenţă din 7 decembrie 2012. În prezent, suma totală a datoriilor clubului aflat în proprietatea omului de afaceri Valerii Moraru este de 17.754.712 lei, aproximativ 4 milioane de euro.
AGERPRES

×