x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Englezii au descoperit-o pe noua Simona Halep după doi ani! Vezi ce admiră ei la jucătoarea română.

Englezii au descoperit-o pe noua Simona Halep după doi ani! Vezi ce admiră ei la jucătoarea română.

22 Iun 2011   •   11:48
Englezii au descoperit-o pe noua Simona Halep după doi ani! Vezi ce admiră ei la jucătoarea română.

Jucatoarea romana de tenis Simona Halep a debutat, luni, cu o victorie in turneul de la Wimbledon, calificandu-se in turul secund dupa ce a invins-o lejer, scor 6-1, 6-2, pe Bojana Jovanovski din Serbia. In turul secund, Simona o va intalni, joi, pe detinatoarea titlului, Serena Williams.

Desi se afla la prima sa participare la concursul de la All England Club, Simona a atras deja atentia presei din Insula. Cotidianul Daily Mail a realizat un portret al constantencei, care in urma cu doi ani s-a hotarat sa-si micsoreze sanii pentru a-si imbunatati performantele sportive, iar victoria obtinuta luni a readus-o la cota de popularitate de care se bucura in 2009, inainte de operatia de micsorare a sanilor.

"La 17 ani, Simona Halep a decis ca nimic nu va putea sta in calea ambitiei sale de a ajunge o jucatoare de top in tenisul mondial. Romanca a apelat la o interventie chirurgicala de reducere a sanilor, de la 34DD la 34C, iar asta a avut ca rezultat un salt de 450 de locuri in clasamentul mondial in doar doi ani", se arata in articolul publicat de Daily Mail.

Ziaristii englezi au rememorat apoi povestea Simonei. "Cand a aparut pe scena mare a tenisului, in 2008, cand a castigat turneul de junioare de la Roland Garros, nu a atras neaparat atentia prin joc, ci prin marimea sanilor sai. Se afla pe locul 500 in lume, iar din cauza sanilor avea mari dureri de spate si probleme la deplasarea rapida pe teren. Dupa operatie, adolescenta din Romania s-a odihnit cateva luni dupa care, in vara anului 2010, si-a relansat cariera. La vremea respectiva, cand au aflat ca Halep doreste sa-si micsoreze sanii, fanii romancei i-au trimis o multime de petitii prin care o rugau sa-si reconsidere pozitia. Ea insa le-a raspuns: «Viteza mea de reactie s-a inrautatit, iar sanii ma incomodeaza». Acum, la 19 ani, Simona continua sa culeaga roadele deciziei sale si a obtinut o victorie lejera in primul tur la Wimbledon, impotriva jucatoarei sarbe Bojana Jovanovski".

Simona Halep retine atentia britanicilor intr-o masura tot atat de mare ca si cvadrupla castigatoare la Wimbledon, Serena Williams, care s-a intors pe terenurile de la All England Club dupa o absenta de un an cauzata de mai multe accidentari. Simona si Serena se vor intalni joi, in ceea ce va fi numita partida zilei la Wimbledon.

Simona Halep nu este prima sportiva care a recurs la o operatie de micsorare a sanilor pentru a-si imbunatati performantele sportive. Atleta australiana de 27 de ani, Jana Pittman-Rawlinson, concurenta in proba de 400 de metri garduri, si-a facut implant mamar dupa nasterea fiului sau, insa a renuntat la silicoane la inceputul acestui an in incercarea de a-si spori sansele de calificare la JO 2012 de la Londra.

×
Subiecte în articol: tenis wimbledon simona halep extrasport