x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Reacția președintelui FIFA, după ce părinții atacantului lui Liverpool, Luis Diaz, au fost răpiți

Reacția președintelui FIFA, după ce părinții atacantului lui Liverpool, Luis Diaz, au fost răpiți

de Redacția Jurnalul    |    30 Oct 2023   •   19:15
Reacția președintelui FIFA, după ce părinții atacantului lui Liverpool, Luis Diaz, au fost răpiți
Sursa foto: Hepta

Președintele FIFA, Gianni Infantino, i-a transmis un mesaj de sprijin atacantului lui Liverpool, Luis Diaz, după ce părinții acestuia au fost răpiți în Columbia. Mama lui Diaz a fost salvată, dar zeci de soldați, susținuți de poliție, îl caută pe tatăl său.

„În numele FIFA și al comunității fotbalistice mondiale, aș dori să transmit sprijinul și rugăciunile noastre lui Luis Diaz, familiei și prietenilor săi în aceste momente dificile", a declarat Infantino pe Instagram, potrivit AFP.

De asemenea, federația columbiană de fotbal a transmis o nouă declarație pe X, fostul Twitter, în care cere ca cei care l-au răpit pe tatăl lui Diaz să îl elibereze imediat, fără condiții.

Liverpool a obținut duminică a cincea victorie consecutivă pe teren propriu în Premier League din acest sezon și s-a apropiat la trei puncte de liderul Tottenham.

Diaz, în vârstă de 26 de ani, care a avut 11 apariții în acest sezon și a marcat trei goluri, nu a fost inclus în echipă.

Diogo Jota a ridicat tricoul cu numărul șapte al lui Diaz după ce a marcat, în semn de omagiu adus coechipierului său.

Armata columbiană a precizat într-un comunicat că a instalat baraje rutiere și a trimis două plutoane motorizate, avioane și elicoptere în căutarea lui Luis Manuel Diaz.

Autoritățile columbiene nu au oferit detalii despre răpire, dar presa a relatat că tatăl și mama jucătorului, Cilenis Marulanda, au fost răpiți sâmbătă de bărbați înarmați, aflați pe motociclete, la o benzinărie din orașul lor natal Barrancas, în La Guajira.

Columbia este o țară care abia iese din decenii de conflict civil între grupuri armate rivale, cu peste 38.000 de persoane răpite, majoritatea pentru răscumpărare.

(sursa: Mediafax)

×