x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Gimnast rus, anchetat deoarece a purtat un simbol pro-război pe podium alături de un ucrainean

Gimnast rus, anchetat deoarece a purtat un simbol pro-război pe podium alături de un ucrainean

07 Mar 2022   •   08:05
Gimnast rus, anchetat deoarece a purtat un simbol pro-război pe podium alături de un ucrainean

Gimnastul rus Ivan Kuliak este anchetat după ce a purtat un simbol național pentru război pe tricou, în timp ce se afla pe podiumul din Qatar, sâmbătă, alături de un rival ucrainean, scrie BBC.

Federația Internațională de Gimnastică (FIG) a anunțat că a deschis o procedură disciplinară împotriva lui Kuliak pentru "comportamentul său șocant" la Cupa Mondială pe aparate de la Doha.

După ce a obținut bronzul în finala de la paralele, Kuliak și-a lipit o literă "Z" pe piept și a urcat pe podium alături de câștigătorul medaliei de aur, ucraineanul Illia Kovtun.

Litera Z a devenit simbolică odată cu invazia Rusiei în Ucraina și a fost văzută vopsită pe partea laterală a tancurilor și a vehiculelor militare, precum și purtată de politicienii pro-război din Rusia.

Începând de luni, sportivii, oficialii și judecătorii ruși și belaruși nu vor avea voie să participe la competițiile FIG sau la concursurile sancționate de FIG.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: gimnast anchetat