x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Învinsă de Sabalenka, ucraineanca Tsurenko a refuzat să dea mâna cu bielorusa

Învinsă de Sabalenka, ucraineanca Tsurenko a refuzat să dea mâna cu bielorusa

de Redacția Jurnalul    |    19 Ian 2024   •   11:15
Învinsă de Sabalenka, ucraineanca Tsurenko a refuzat să dea mâna cu bielorusa
Sursa foto: Hepta

Bielorusa Aryna Sabalenka a trecut peste conotațiile politice ale meciul din turul al treilea împotriva ucrainencei Lesia Tsurenko, vineri, la Australian Open, impunându-se cu ușurință și trecând în a doua săptămână a turneului de Grand Slam, cu o victorie facilă, cu 6-0, 6-0.

Sabalenka ar fi trebuit să o înfrunte pe ucraineancă la Indian Wells anul trecut, dar Tsurenko s-a retras după ce a suferit un atac de panică.

Campioana în exercițiu și a doua favorită, Sabalenka joacă la Melbourne Park fără afiliere națională oficială, conform condițiilor impuse jucătorilor ruși și belaruși de către organizatorii turneului.

Meciul s-a jucat într-o singură direcție, într-o atmosferă mohorâtă pe Rod Laver Arena, Sabalenka administrându-i fără milă lui Tsurenko, cap de serie numărul 28, temutul "dublu bagel", în doar 52 de minute.

S-a trecut, așa cum era de așteptat, peste strângerea de mână tradițională de la finalul meciului, jucătoarele mulțumindu-se doar să se salute reciproc cu un gest înainte de a părăsi terenul.

"Această situație se întâmplă de mult timp în circuit și înțeleg și respect poziția fiecăruia", a declarat Sabalenka.

"Ea a fost destul de respectuoasă. Mi-a spus: „Un joc bun”. Nu mi-a strâns mâna, dar a fost respectuoasă cu mine, așa că apreciez asta".

Tsurenko a declarat că va continua să nu strângă mâna jucătorilor ruși și bieloruși pentru a sublinia situația dificilă în care se află în continuare poporul ucrainean, în contextul în care se apropie a doua aniversare a invaziei.

Sabalenka a pierdut un singur set în cursa sa spre primul său titlu de Grand Slam anul trecut la Melbourne Park și a continuat pe aceeași linie în acest sezon, cu doar șase game-uri cedate în trei meciuri până acum.

În turul al patrulea, jucătoarea de 25 de ani va juca împotriva Amandei Anisimova, care mai devreme a învins-o cu 7-5, 6-4 pe fostul număr doi mondial Paula Badosa.

Americanca se află pe locul 442 în lume, după ce a luat o pauză lungă, dar a părut în formă în primele trei runde din această săptămână.

"Este o super jucătoare și sunt foarte fericită că a revenit și aștept cu nerăbdare un meci greu", a declarat Sabalenka.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: australian open aryna sabalenka